Annons
Annons


SVAR PÅ BLANDADE FRÅGOR


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Hej vänner! Nu är det dags för ett ”frågor & svar”-inlägg igen! Får en del frågor i mailen också och jag brukar ta med dem i de här inläggen, bara så ni vet ifall ni mailar och inte får svar där. Jag läser men tycker det är bättre att samla alla i ett inlägg såhär 🙂

Annons

Såg en video du la upp på instagram idag med bilden god morgon såg då att du hade fina blomlådor på din balkong, var har du köpt dem? 
De är från Ikea 🙂

Vad heter den näringsterapeut/osteopeat du går oss? Leif? Vart kan man hitta honom? Jag är väldigt intresserad av gå till en professionell person som kan kolla upp alla mina värden i kroppen.
Han heter Leif och jobbar på Medibalans i Huddiksvall. Han är tyvärr fullbokad men man kan ju alltid maila och kolla om han råkar ha tid över eller om han kan rekommendera någon annan.

(Denna fråga innehåller reklamlänkar till Welloteket)
Hej ida! Läste att du hade problem med förstoppning tidigare. Har haft samma problem i flera år. Testade du om 100 procentig plommon juice funkade mot förstoppning?
Hej! Ja jag testade allt och det där med plommonjuice och annat gjorde allt bara värre. De produkter som hjälpt mig få igång magen långsiktigt är MSM och Chlorella. Ett dagligt intag av dem fick magen att funka varje dag. Sedan mer kortsiktigt om det verkligen är panik som det kan bli ibland när man reser, stressar mycket eller har ätit fel så kan jag varmt rekommendera OxyFlush. Den funkar 😉

Du har alltid så fina diadem och hårband, var hittar du alla dem??
På olika ställen men brukar alltid klicka hem när Nelly får in nya i denna kategori (reklamlänk via Apprl) (klick!)! Sedan köpte jag ett på Forever 21 i New York och ett rosa på H&M här om dagen.

Köper ni vegetariska/veganska alt. Till kött, ex: sojaprodukter (färs/frysta soyabitar/filéer) eller håller ni er till ”naturella” saker så som frö/grönsaker m.m? 
Jag äter mest bara naturella saker men en hel del naturell ekologisk tofu. Alex äter mer halvfabrikat än mig då han verkligen gillar Oumph. För mig blir det mycket frön, tahini, rotfruktr, pasta på olika livsmedel så som bovete, råris, sötpotatis, hampa mm. grönsaker, frukt, havregryn osv. Är det så att vi ska grilla korv i skogen med familjen eller ha tacokväll så absolut köper jag halvfabrikat till de tillfällena.

Hur gör ni när ni är bortbjudna och någon ex har gjort en efterrätt med grädde/yoghurt? 
Är jag sugen så äter jag, annars hoppar jag efterrätten.

Tack för tipset om hormonkrämen, men om man som mig inte har fått igång mensen, hur ska jag då veta när jag ska ta krämen?
Innan jag fått igång mensen så tog jag den varje dag och efter det när mensen kom igång följde jag schemat.

Vet du varför du hade hormonell obalans? Funderar på om denna undervikt och nu viktuppgång kan ha fått mig i obalans.
Ja det var först och främst alla mina år med olika p-piller som ställt till obalans + mycket träning och en kost på för lite kolhydrater. Undervikt kan absolut ställa till med obalans och det kan ta tid för kroppen att återhämta sig så ha tålamod med den 🙂

Var du gjorde salivtest för att upptäcka om så är felet?
Jag gjorde det via min naturläkare, men googla på det så hittar du massa ställen som kan hjälpa dig.

Hur snabbt märkte du att din kropp började funka igen och var den regelbunden innan du blev gravid?
Den började funka ganska snabbt efter att jag började äta veggo. Min mens var aldrig riktigt regelbunden men mycket av det berodde på stress och träningsmängd. Jag märkte för något år sedan att jag är väldigt känslig mot konditionsträning. Under sommarhalvåret brukar jag gilla att löpträna och speciellt när jag är i Åmål då jag inte har tillgång till gym. När jag tränade inför midnattsloppet för något år sedan så försvann mensen så fort jag drog igång mitt löpschema med 4 pass löpning i veckan (i maj) och sedan kom den tillbaka 2 veckor efter Midnattsloppet (i augusti).  Så lagom mängd löpning, mer lugn styrketräning passar min kropp. Sedan är det viktigt för mig att få i mig tillräckligt med kolhydrater vilket jag får i den veganska kosten. En kost på mycket fett och protein funkar inte på mig. Vi alla är ju olika men att testa äta mer kolhydrater, öka energiintaget och minska cardio kan vara värt att testa.

2 kommentarer till “SVAR PÅ BLANDADE FRÅGOR”

  1. Hej! Jag hörde att du vill få tips på spjälsäng. Då är en modell med ’dropside’ bäst. Du kan dra ner ena långsidan och ha barnet intill, lägga handen på babyn och vagga när du själv ligger i din säng på natten. Du behöver inte kliva upp utan babyn ligger nära. Sen när den är några månader så drar man upp sidan. Tadaaa!! Lycka till med allt ❤️

  2. Skulle vilja tipsa om min ”naturläkare” (vet inte helt vad hon är) men utbildad läkare från Ryssland iallafall. hon håller till i globen och har hjälpt mig med otroligt mycket och tog mig på banan igen när min kropp var helt förstörd efter utbrändhet, depression, obalans, mentalt, inflammationer, ångest(andningen framförallt) (allt hängde nog ihop så när hälsan började bli bättre har allt annat successivt löst sig och det har varit lättare att bena ut. vill verkligen från botten av mitt hjärta rekommendera henne. Genom en ”mensmassage” på 5 minuter max fick hon tillbaks min mens på samma dag efter månader av uppehåll. Den är regelbunden sen dess. Detta är 1 år sedan nu. Aja om någon är intresserad och jag kan hjälpa genom att dela nu när jag är ”frisk” så : http://www.livsenergicenter.se/enter.html hälsa gärna från Josefine 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar