Annons
Annons


STRIPPDANS?


Eftersom alla inlägg idag har handlat om Pole Danec så tänker jag inte bryta trenden utan fortsätter på samma spår och svarar på denna kommentar jag fick idag…

Jag är jätte sugen på att prova!
Dock har jag fått mycket negativ respons från framför allt äldre människor, skulle du kunna förklara hur du tänker kring pole-dance i ett inlägg kanske?

Annons

SVAR: Hej Amanda! Jag förstår vad du menar och jag tycker det är jätte tråkigt. Min mamma får också en lite misstänksam röst när jag säger att jag ska träna Pole dance då hon som många andra förknippar detta med strippdans. Men har man väl gått på en lektion med Pole dance så inser man ganska snart att det inte har något med strippa att göra. Jag skulle mer förknippa det med akrobatik, gymnastik och fitness. Allt handlar om styrka och kroppskontroll. Det är sjukt tungt, speciellt för armar och bål.

Dessutom så kommer Pole Dance från Kina då det var män som utövade det. (fick vi lära oss på lektionen förra veckan). Varför man har så lite kläder på sig när man tränar Pole är för att få fäste och kunna utföra övningarna.

Enligt mig så är Pole Dance en grym träningsform som dessutom är väldigt rolig!
Visa dem tex. detta klipp…

3 kommentarer till “STRIPPDANS?”

  1. Hej Ida!
    Jag går en linje på gymnasiet som heter Dans Profil, vi dansar 10 timmar i veckan i skolan och utöver det tar vi andra klasser och håller i egna grupper för barn. Vecka 12 kommer vår klass att åka upp till Stockholm för att ta klasser på bland annat balettakademin… Vi är väldigt suga på att ta en pole dance klass också 🙂 Vet du vart man som nybörjare bara kan ta en klass en kväll mitt i veckan?
    Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar