Annons
Annons


STRETCHA EN SKADAD HAMSTRING?


Fick en kommentar jag kände att jag var tvungen att svara på…

btw, en fråga.. när man har skadat hamstring, skall man undika att gå ner i spagat och kicka osv?

SVAR: Hej! JA det ska man absolut! Jag har en hamstringskada just nu och jag får inte stretcha eller vara i något ytterläge och inte heller göra NÅGOT som känns i hamstring! Jag får heller inte springa eftersom det belstar hamstring onödigt mycket! Allt detta gör att läkningen förlängs! Min hamstringläkare sa att varje gång man gör något som känns i hamstring förlängs läkningstiden med 1 vecka. Så det man ska göra är styrka styrka styrka! De rehabövningar jag lagt upp på bloggen är speciellt bra för just hamstringskador så kör dem 🙂 Lycka till!

Annons

Kram Ida

6 kommentarer till “STRETCHA EN SKADAD HAMSTRING?”

  1. Hej! Jag har en följdfråga! Har en rätt gammal sträckning i baksidan av låret, och tränar den så gott jag kan och är försiktig med att stretchingen där. Men borde jag undvika stretch på båda benen, risken är ju att man bli väldigt ojämn och det vill man ju inte! Vad har du för tips? /Amanda

  2. Hej Ida! Har en liten hamstringskada nu och sjukgymnasten jag träffat har gett mej order om att styrketräna SAMT stretcha både bak och framsida-lår men blev lite osäker på det nu när jag läste det här! Skada mej i samband med dans så det känns som du har koll på läget där, stretch är något man ska undvika alltså?

    1. Hej Charlin! Hmm det beror lite på hur långt skadan är gången och vad det är för stretch? När man sträcker sig går muskelfibrerna av och om man stretchar på det går de av ännu mer :S Känns det i sträckningen när du stretchar så är det absolut inte bra! Jag skulle ta det väldigt lugnt med stretchen om jag var du och bara köra på med styrka. Mina bästa rehabövningar kommer upp senare idag 🙂 Kramar ida

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar