Annons
Annons


STEKT RIS MED TOFU (VEGAN) – RECEPT


stektris-veganstekt-ris-vegan

Alltså stekt ris in my heart! Jag älskar det verkligen och det är så galet gott! Kan inte få nog, trots att jag nyss varit i Thailand. Det här är en perfekt lunch eller middag fylld med bra energi och näring och är så enkelt, gott och helt veganskt!

Annons

INGREDIENSER:
1 dl råris (torrt)
1/2 paket tofu
1 morot
7-10 körsbärstomater
färsk basilika
tamaris eller soja
1/2 lime
havssalt, peppar

GÖR SÅ HÄR: Koka riset efter anvisningar. Skala och skär moroten till slantar. Skär även tofu till små kuber och tomaterna i mindre bitar. Stek wooka morot, tomat och tofu i tamaris eller soja. När riset är klart så lägg det i stekpannan och addera även massa färsk basilika, mer tamaris, salt och peppar och wooka i någon minut. Lägg upp på tallrik och pressa en halv lime över.

Läs även:
Recept ångkokad sötpotatis med tomatsås och bjäst
Recept vegansk pasta

(0)

10 kommentarer till “STEKT RIS MED TOFU (VEGAN) – RECEPT”

  1. Åh älskar fried rice! Vart köper du på tofu? Har inte hittat det i butik och velat prova ett tag 🙂

    1. Jag köper alltid min i mataffären men man får alltid leta noga. Brukar ligga bland osten eller mejeriprodukterna. Fråga personalen efter det
      🙂 Annars kan du beställa på mathem. Kramis

  2. Hej! Jag har lite frågor kring spirulina. Jag började ta tabletter men min mage kaosade ur så jag gav upp efter 4 dager, vilket jag ångrade så började igen efter 3 dagars uppehåll, ska ge det minst 2 veckor nu och se om det släpper. Vad tror du om det? Har även en fråga kring övriga kosten i samband med spirulina. Jag är vegetarian och äter hyfsat hälsosamt, men jag jobbar på ett bageri så jag äter mycket bröd och en och annan bulle slinker ner. Kanske lite för ofta. På helgerna brukar det bli några glas vin och min favorit är pommes med tryffeldipp. min fråga är hur det går ihop? När jag stoppar i mig socker samt spirulina, blir det kaos då? Borde jag inte kombinera dessa två? Kan man ta spirulina varje dag men strunta i det dom dagar man ska äta lite onyttigare? Sen undrar jag hur länge du tagit spirulina? Gör du det varje dag? Gör det något om man missar någon dag? Hehe, lite mycket frågor som jag hoppas att du har tid att svara på. Tack på förhand. Du är sjukt inspirerande 🙂

    1. Hej fina du! Spirulina är fantastiskt men som du säger kan det ställa till med utrensningsproblem i början. Testa att minska dosen till 1 tablett/1 krm i någon v och öka sedan successivt så brukar man få mindre symtom. För mig tog det 2 veckor att bli av med huvudvärk och illamående. Jag äter inte 100% ren mat utan det slinker ner choklad, thaimat, kaffe mm men tar ändå min spirulina, chlorella och MSM vilket alla 3 är utrensande och märker inget negativt. Där emot kanske du ska försöka äta så rent du kan när du vänjer dig med det annars kanske symtomen blir värre. Kramis <3

  3. Hejsan fina ida❤ tack för din inspirerande blogg; du är fantastisk!

    Jag ska till stockholm i helgen och nehöver tips att äta på, Nyttiga och veganska ställen, speciellt ett hälsocafe där man kan köpa acaibowls, velat testa det så länge! Jag kommer nämligen från en by där det inte alls finns nyanserade fik eller luncher. Tacksam för svar! Kram

    1. Jag gillar Voltaire i Åhlenshuset, Yogayama, Egoist och Reload. På Reload på Sveavägen kan du hitta goda Acai Bowls. Ha så kul! Kramis

  4. Hej Ida!! Vill först säga att jag älskar din blogg!!
    Jag undrar om du skulle göra ett pass för kondition eller nämna några bra övningar? Kan nämligen inte sticka ut springa en runda pågrund av en skada i ljumske/höft. Också någogra fettförbrännande övningar..

    Tacksam för svar så snart som möjligt kram kram <3

  5. Hej, bara så du vet😀 Tamaris är något man köper i en skoaffär och det du använder heter faktiskt tamarind😀

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar