Annons
Annons


STÄLL ALLA FRÅGOR NI KAN KOMMA PÅ


IMG_6555.JPG

Inom väldigt snart framtid så kommer jag att spela in en superrolig filmproduktion som ska postas här på bloggen. Till det så behöver jag massa roliga frågor från er till mig. Så snälla hjälp mig nu att ställa alla frågor ni vill veta (och inte veta :D)! Roliga, kluriga, svåra, jobbiga, knäppa! Allt mellan himmel och jord!

Annons

Tack för hjälpen älsklingar! ♥

53 kommentarer till “STÄLL ALLA FRÅGOR NI KAN KOMMA PÅ”

 1. Hej bästa Ida! Jag älskar dig, din blogg och din youtube kanal så otroligt mycket! Min fråga till dig är om du har kroppsideal och hur man ska lära sig att acceptera sin kropp? All kärlek till dig!!

 2. Hej, min fråga är om du kan göra en separat video om ”banan dieten”? jag och min mamma är mycket intresserade att prova 🙂 tack för att du gör mina dagar <3 kram

 3. Brukar du torrborsta kroppen och har du isåfall märkt någon hälsoeffekt från det? Har du tips på någon riktigt bra bodylotion som är ekologisk men doftar gott osv? Tycker detta är otroligt svårt att hitta… Sen om du kan berätta lite mer om ekologiskt solskydd och varför det är viktigt.

 4. Vad är det pinsammaste du har gjort?
  Har du en mental eller fysisk ”To Do Before I Die”-lista och isåfall vad står det på den?
  Vad är ditt bästa råd till alla vi som tar studenten om en månad och inte vet vad vi ska göra med våra liv?
  Vart står du politiskt?
  Vem är din favorityoutuber?
  Vart ser du dig själv om tio år?
  Vad är ditt livsmotto (om du har något)?
  Vilka fem ord skulle du beskriva dig själv med?

  Puss!

 5. Äter du godis/sötsaker/fikar som kanelbullar osv? Isåfall hur ofta, om du inte gör. Varför?
  Tycker du att man ska unna sig det ibland? typ köpa godis på lördagar osv.. Så kul att följa dig på youtube,insta , din blogg osv! grym är du!

 6. Hej Ida!
  Har du några tips på hur man på ett snällt sätt kan tacka nej om man blir erbjuden kakor, godis eller andra sötsaker när man blir bortbjuden till släktingar eller vänner?

  Jag undrar även ifall du har några råd på bra mat som man kan köpa eller ta med sig när man ska ut och resa? På vissa flygplatser brukar det tyvärr bara finnas snabbmat eller baguetter av vitt bröd som går att köpa.

  Tack för en inspirerande blogg. Kram

 7. Jag undrar om du brukar arbeta med dina änglar ofta och har något tips på hur man kan utveckla sig medialt? Kostar det mycket att gå till en spådam? Kramis / I

 8. Hej! Jag har prövat äta veganskt, mycket mångsidigt (ex. smoothie med nötter/havrebröd med hummus till frukost/kvällsmål, Sallad med avocado, kikärter och ugnsgrönsaker till lunch, frukt och mörk choklad till mellis, linsgryta med sallad till middag) Ändå känner jag mig trött och orkeslös, jag tror jag behöver tillskott. I min budget har jag max 150 kr över per månad efter att jag köpt all mat att lägga på tillskott/vitaminer. Hur ska jag tänka för att min kropp sak må bra då min budget (studerar) är så liten att jag har svårt att ha råd med många dyra tillskott?

 9. Hej Ida!

  Hur hittar jag motivationen till att börja träna och äta bättre? (jag är ett gammalt träningsfreak som mådde toppen av mycket träning och hälsosam kost och i dagens läge är jag totalt tvärt om och har noll motivation…) Hjälp!

  Kram Sofia

 10. Om du kunde välja vilken superkraft som helst, vilken hade du då valt? Tror du på livslång kärlek? Tror du på Gud? Är du intresserad av politik och i så fall vilket parti röstar du på? Har du någonsin varit olyckligt kär? Kram på dig! ❤️

 11. Här kommer en annorlunda fråga till dig 😀
  Ska flytta 50 mil bort från min hemort till hösten och bo på ett internat samtidigt som jag ska plugga. På det här internatet har man eget sovrum men delar allrum, toalett/dusch och kök med varandra. Har du tips på hur man klarar av att leva så tätt inpå människor man inte känner? Om någon är dryg, hur man försöker tänka positiv och inte fokusera på det negativa med personen?

 12. Hej Ida. Jag har en fråga om frukt. Jag försöker sluta äta så mycket socker som det bara går, men i alla produkter finns det ju alltid lite socker. Så jag har satt en gräns på att inte äta produkter som innehåller mer än 5 gram socker till en början. Men jag undrar hur det är med frukt. Frukt innehåller ju också socker (fruktsocker) men är fruktsocker bättre eller är den lika ”farlig/dålig” som vanligt socker. För jag vet inte riktigt om jag ska försöka undvika att äta frukt eller om fruktsocker faktiskt går bra att äta eller kanske till och med är bra och nyttigt för kroppen. Jag skulle gärna vilja att du svarar i ett blogginlägg för jag tror att det är fler än jag som undrar. Tack på förhand och fortsätt med din blogg, den är så inspirerande och intressan.

  1. Fruktsocker (fruktos) är mer skadligt för kroppen är stärkelse (glukos) men ”vanligt” socker är en kombination av glukos och fruktos som är extra skadlig. Frukt innehåller ofta fibrer, som neutraliserar det skadliga i sockret, så en del frukt är okej. Men frukten som säljs idag är kraftig genmodifierad och innehåller mångdubbla nivåer av socker som vi inte är skapta för att hantera, och därmed bör frukt ses som vilket godis som helst tyvärr, iaf enligt min åsikt.

   1. ”Men frukten som säljs idag är kraftig genmodifierad och innehåller mångdubbla nivåer av socker”, vore toppen om du kunde länka en källa till detta? Vad jag vet finns det ingen frukt som genmodifierad med syftet att öka fruktosmängden. Sedan är frukt, oavsett sockermängd, enligt mig betydligt bättre än socker då det inte innehåller några tillsatser och är helt naturligt. 🙂

    1. Det är väldigt enkelt att googla sig till, exempelvis med frasen ”what fruit should look like”. Men du kan ju börja med den här länken: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3428689/What-fruit-vegetables-look-like-Researchers-banana-watermelon-changed-dramatically-ancestors-ate-them.html

     Notera att jag med genmodifierad inte menar i ett labb, utan selektiv odling av de sötaste, mjölrikaste grödorna är också genmodifiering, fast en mer långsam metod. Självklart så ville bönderna ha de frukter som gav mest kött, smakade sötast och därmed sålde bäst. Så visst är frukt naturligt som i att det inte tillverkats i ett labb, men de är fortfarande onaturligt söta och bör ses som godis om man inte är väldigt aktiv och behöver snabba kolhydrater i sin träning, som Nicolina nedan =)

    2. Tror du tänker på växtförädling Emma! 🙂 Genmodifiering innebär just att man går in i generna och mixtrar. Men förstår nu vad du menar, alla mår inte bra av ett för högt intag av fruktos.

   2. Haha vad olika synen på socker kan se ut. När jag kör distanspass i cyklingen är det just kombinationen av glukos och fruktos som är ”extra bra” 😉

    1. Ja det kan vara en riktig powerkombo när man är i farten 😀 Men de allra flesta av oss föredrar ju att äta vårt socker i soffan, och då gör det verkligen ingen nytta =(

 13. Hej Ida!
  Jag undrar vad du är mest stolt över att ha presterat i ditt liv hittills? Karriär eller privat, eller varför inte båda ☺️ Kram!

 14. Hej Ida! Jag vet att du är väldigt insatt i vegetarisk och vegansk kost och undrar därför om du vet ifall ost (främst vanlig som är gjord på komjölk) inte är vegetariskt?? Jag har nämligen hört från flera vegetarianer/veganer att det innehåller någonting från kalven, vet du om detta stämmer och isåfall vad är det som gör det till icke vegetariskt????

 15. Hej Ida! Fördet första älskar jag din underbara personlighet och positiva inställning. Man blir alltid så glad när man kollar på din youtube och lyssnarbpå podden.

  Min fråga handlar om frukt. Jag själv älskar det och äter ofta smoothies och frukt som mellanmål.
  Men man hör mycket om att man inte ska äta så lycket frukt pga att de innehåller mycket socker och att dricka smoothies är lika som att dricka läsk. Jag undrar om det stämmer och om det finns några rekomendationer?

 16. Hur många steg/kilometer går du ungefär om dagen?
  Vad tycker du om dricka som Nocco och celicius?

 17. Min fråga är om du tycker man kan börja lära sig dansa vid vuxen ålder och isåfall vart man ska gå?

  Sen undrar jag om du har tips på hur man blir piggare?

  Sist men inte minst om man kan lindra pmds (premenstruella depressiva symptom, som pms fast man blir nere och ledsen istället) genom kost och träning?

  Tack för en bra, positiv och peppande blogg och youtubekanal!

  1. Det finns många bra dansskolor i Sverige, men det beror lite på vad du tänker för dans och vart du bor? 🙂

 18. Ida!

  Jag äter sedan tidigare äter Bvitamin, Dvitamim och Magnesium. Jag tänkte nu addera spirulina och Chlorella. Bör jag ta bort ngn av vitaminerna sen tidigare? Tänker om man får i sig för mkt om man börjar äta chlorella el spirulinan…

  Kram

 19. Hej Ida! Jag försöker återuppta min träning efter snart två års paus (av lathet…), nu har jag i alla fall skaffat gymkort och ska komma igång med löpningen och träningen igen. Men jag får sååå sjukt ont i mina benhinnor när jag springer 🙁 Har haft detta problem förut när jag sprungit men inte så här pass jobbigt, kan knappt löpa nu för att det gör så rackarns ont. Har du några tips/råd eller någon kunskap kring vad man kan göra om man har ont i benhinnorna? Är det helt enkelt så att löpningen är körd för mig, eller finns det lösningar? Kram och tack för en bra blogg + youtubekanal!

  1. Hej! Jag ville bara säga att jag haft problem med mina smalben och folk sa att den var benhinnorna, men sen när jag gick till en sjukgymnast visade det sig att det var något annat, som jag fick hjälp för, och nu är det mycket bättre! Så ett tips är att ta kontakt med en sjukgymnast, alternativt något löplabb etc 🙂

 20. Kom på en till fråga. Köper du cruelty free/veganska hud/hår- och sminkprodukter? Kan inte du tipsa om dina bästa märken isåfall? 🙂

 21. Hej Ida! Här kommer några frågor och lite kommentarer 🙂

  1. Fick du stöd och hjälp av familj eller proffesionell hjälp då du hade en ätstörning?
  2. Hur kom du ur den?
  3. Hur känner du idag? Känner du att du är HELT fri från ätstörningen, mentalt anlltså? Och om du inte hade haft känsligheter mot massa saker i kosten, hade du då utan problem kunnat äta kakor, tårta osv om du blev bjuden? Eller ta en spontanfika på stan med vännerna?
  4. Ingen fråga men, önskar jättegärna en video där du pratar om din ätstörningshistoria 🙂

  Här kommer några fler random frågor!
  5. Favoritdialekt?
  6. Vad är det för engelskakurs du och din pojkvän har gått? I vilket syfte? Bara för skojsskull eller till något speciellt? 🙂
  7. Eftersom du är utbildad PT, jobbar du med PT-kunder i nuläget eller har du lagt det åt sidan?

  Sen har jag bara några kommentarer kring din och Viktors podd, som förövrigt är superbra! Men vill ge lite konstruktiv kritik och jag tänker lite att ni kanske bör antingen läsa på mer eller inte säga något kring vissa uttalanden angående saker som ni själva inte är utbildade/kunniga inom. Jag säger inte att ni tror er veta allt och kan inget men bara typ småsaker såsom det ni pratade om i förra avsnittet om rökning tex. (Jag är HELT emot rökning och håller med er till 100% att det är superdåligt och äcklas av det) men det när ni säger att ”det ger ju inget. Man få ju ingen kick av det.” Jag har själv aldrig testat men jag kan säga att det faktiskt ger något för många människor som röker. Ofta är det ett sätt att tex. dämpa ångest, känner lugn osv genom en cigarett, så på så vis påverkas många ”positivt” (fast negativt ur hälsosynpunkt såklart).

  Lite sådana uttalanden tycker jag inte att ni bör säga då ni inte vet hur det kan vara för många människor 🙂 Bara ett litet tips ur läsar/lyssnarperspektiv, men eran podd är jättebra! 🙂 Menar inte alls något illa med denna kommentar. Kram!

 22. Hej!
  Jag har funderat på att bli vegetarian/vegan på heltid för jag är inte så förtjust i kött men skulle vilja ha tips på hur man kan få i sig alla vitaminer man behöver som vegetarian/vegan. Vet att du har nämnt det tidigare men hittade inte de 😀 Och sen på vart kan ta reda på vad man kan äta 🙂

  kram älskar din blogg och youtube kanal 😀 hoppas du får en bra dag!

 23. Hej Ida,
  Jag har ett par frågor som kanske är lite för ”privata” så du får välja att ignorera dem i så fall 🙂
  Du har ju haft ätstörningar tidigare och du tror inte att dina nya vanor med vegansk mat, banandetox osv triggar dina gamla problem? Eller att du väljer dessa dieter/metoder för att egentligen gå ner i vikt fast du intalar dig att det är för att må bra av det? Detta är rent nyfikna frågor då jag själv har haft ett ätstört beteende och känner igen mig att man gärna äter nyttigare mat och mer veganska hållet och försöker intala sig att det är bra för kroppen när man kanske faktiskt behöver mer näring i maten.
  Kram K

 24. Hej fina Ida!
  Jag är väldigt intresserad av det citronvatten du dricker på morgonen. Hur gör du det och varför dricker du det?
  Dessutom vill jag alltid ha fler veganska recepet!
  Kram och tack för all inspiration

 25. Hej fina Ida.

  Hur ser du på att skaffa barn? Hörde i Alex podd att du inte var säker om du vill ha barn. Ni skulle få sötaste ungen tillsammans. Förlåt om det är en känslig fråga, blev bara så nyfiken.

  Kram och tack för att du är så grym!!

 26. Måste få fråga om podden som för övrigt är superbra! Hur kom det sig att just ni två valde att göra den tillsammans och vilket avsnitt är du mest nöjd med?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar