Annons
Annons


SPARA PENGAR – MINA BÄSTA SPARTIPS


SVAR PÅ KOMMENTAR

Ida jag behöver lite hjälp, jag är ingen spara person är väldigt slösaktig och särskilt nu när jag har precis blivit garanterad minst 75 % anställning på mitt nya jobb är jag extra orolig eftersom att det innebär att jag kommer ha mer pengar än vanligt därför mer att spendera.

Annons

Min största last är hälsokost (glutenfritt, ekologiskt, kosher), träningskläder och kläder från Nelly och mycket pengar slukas eftersom att jag har svårt att hantera pengar. Hur behärskar man sig egentligen? Det var löning idag och det första jag gjorde i morse var att springa iväg och köpa ett par toppar :S

SVAR: Hej Arw! Att du köper hälsokost grejer och investerar pengarna i dig själv tycker jag inte fel alls utan ett väldigt bra val, men jag förstår att man ibland vill spara till andra saker.

Jag är faktiskt väldigt bra på att spara och har nog alltid varit det då jag tagit hand om min egen ekonomi sedan jag var 12 år och fick mitt barnbidrag. Jag ser det som en tävling/sport att spara och sätter alltid upp mål med mitt sparande, tävlingsmänniska som jag är. Haha.

Här kommer min ”sparteknik” som funkar kalas för mig…

Jag har en bestämd summa som jag aldrig överstiger på kontot som är kopplat till mitt kort. Jag tänker ej säga vad det är för summa men vi kallar summan för X kr. De X kr ska jag klara mig på till nästa löning, Så varje löning betalar jag hyra och alla räkningar och när det är gjort så sätter jag över alla pengar som är över X kr till sparkontot så jag enbart har dessa X kr kvar att leva på och göra vad jag vill med. Hänger du med?

Har jag för mycket pengar på kontot är det lätt att man vill gå wild and crazy och shoppa loss. Haha. Jag själv lägger mest pengar på mat och behandlingar då det är en investering i mig själv då min hälsa är det jag prioriterar högst. Blir det pengar över så kan jag shoppa.

Så bestäm en summa som funkar för dig och ditt liv men var inte för generös 😉

Vissa månader kan jag minska denna summan ytterligare och då blir det ännu mer sport att klara sig på ännu mindre. Haha sjuk jag är, men att spara är ett av mina största intressen 😀

10 kommentarer | Translate


Annons
Laddar