Annons
Annons


SKADAD


IMG_7175.JPG

Åh, vad skönt med yoga! Jag behöver lite tips och pepp! Jag har hållt på med poledance senaste två åren och har tränat mycket hela mitt liv. För 4-5 veckor sedan skadade jag höften på poledancen och det gick så illa att muskeln fick en reva i sig. Den revan ledde till en inflammation i muskeln som nu har spridit sig. Går på rehabbehandling och får medicin mot inflammationen. Rehabbehandlingen går sakta, men säkert framåt. Prognosen är dock att jag kommer vara väldigt fysiskt begränsad i några månader till. Det är väldigt psykiskt påfrestande att vara så fysiskt begränsad. Kan gå på promenad i några minuter (kommer cirka 200 meter) sen gör det ont och jag måste vila. Jag har fått tillstånd av läkare att testa att promenera, men bara så länge det inte gör ont och det gör ont ganska snabbt så kommer inte så långt. Får dessutom styrketräna axlar, bröst och armar vilket jag har gjort nu sedan skadan skedde. Jag börjar dock verkligen tappa motivationen till den styrketräningen för det blir så enformigt och tråkigt i längden. Saknar dansen, saknar att kunna springa, saknar yoga och saknar att kunna styrketräna hela kroppen. Men jag vill verkligen inte riskera att förstöra läkningen för höften. Läkaren har sagt att det finns risk att muskeln kan slitas av och måste sys ihop om jag inte vilar vilket jag verkligen inte vill. Jättelång text, men jag undrar egentligen bara om du har något tips på hur jag mentalt ska ta mig igenom det här? Är väldigt påfrestande för psyket att knappt kunna vara fysiskt aktiv överhuvudtaget. Skulle bli så tacksam för tips och pepp <3
Kram

Annons

SVAR: Hej fina du och jag kan bara säga att jag förstår precis hur du känner! Jag skadade mig på Balettakademien flera gånger och det var ett riktigt h*lvete att hålla på med rehab medan man såg sina klasskompisar träna för fulla muggar och utvecklas. När man satt och kollade på klasserna kände man sig riktigt värdelös och blev stressad av att man skulle hamna efter. Dock så ska jag säga dig att så inte var fallet. Att hålla på med rehab gjorde mig starkare då mina skador oftast berodde på att jag var svag i vissa delar. När jag sedan vilade kroppen + stärkte upp mina svaga delar så kom jag alltid tillbaka starkare! Mina skador har också gjort att jag lärt mig enermot mycket och skaffat mig kunskap och en medvetenhet om min kropp som jag tidigare ej haft.

Så hur konstigt det än låter så är jag tacksam över att jag faktiskt varit skadad då det gett mig mycket kunskap och lärt mig att jag inte ska köra över min kropp igen. Att börja träna för tidigt (som jag gjort flera gånger) är absolut det sämsta man kan göra då det oftast gör att det drar ut på läkningstiden och tar längre tid innan man är tillbaka 100%. Men jag vet att det är riktigt tråkigt att behöva vila och vara förbjuden att göra saker som  man älskar men håll ut. Se det från den positiva sidan och som en fördel. Hitta nya övningar som du kan göra och njut av vilan. Krya på dig! Kram Ida

6 kommentarer till “SKADAD”

 1. Åh, tack bästa Ida för peppen! Ja, ska vila upp min kropp 🙂 som du säger, perfekt tillfälle att hitta nya träningssätt! Tack <3
  Kram

  1. Hej! Jag hade höftproblem i vintras som gjorde att jag fick inflammation, överbelastning efter överbelastning av det mesta. Kunde köra sk ”vattenlöpning”.

 2. Hej bästa Ida 🙂 jag vill så gärna göra en hårmineralanalys, eftersom det hela tiden känns som man bara experimenterar med olika kosttillskott och mineraler. Jag gick in på deras hemsida och lästa lite. Där stod bl.a att det kan vara bäst att skölja tarmen under tiden man väntar på sitt svar. Jag undrar därför om du gjorde något speciellt då du ansökte om att göra en hårmineralanaly? Tänkte höra om du därför kunde berätta om vad man ska tänka på om man vill göra en sådan analys? Är verkligen så intresserad av att göra det :)….mvh Louise…Fortsätt med det du gör och fortsätt vara en inspirationskälla..Du är bäst 🙂

 3. Vet hur det är. Har haft en benhinneinflammation som varit jobbig men äntligen läkt. Kunde visserligen motionscykla och styrketräna men inga promenader.
  Men jag hade ett helvete med en bristning i en ljumske 6 månader, jobbade dessutom som aktiv sopbilskörare och detta börja på vintern, halkigt och eländigt. Hade sååå ont så jag grät. Därav en lång läkning.jag var timanställd och kunde inte vara sjukskriven….
  Jag tappade så otroligt mycket muskelstyrka i benen tyvärr, och fick en överbelastning i ryggnuskeln (stora) på andra sidan pga haltandet. Det var många månaders brutal smärta.
  Jag skakar på huvudet idag åt det. Jag borde vilat. Så försök vila och låt den vara ifred. Tänka positivt. Man blir iaf psykiskt starkare och mer erfaren.

 4. Hei Ida,

  Det var leit å høre! Jeg har selv hatt kneskade og måttet ta hensyn til det. Mot inflamasjon anbefaler jeg gurkemeie ekstrakt veldig sterkt! Med pepper eller pirpirin. For meg er det rene mirakelkuren, både under inflamasjon, men også for å forhindre inflamasjon, f.eks før trening. Fås på helsekostbutikk. Ellers kan jo kanskje svømming være en idé? God bedring!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar