Annons
Annons


SKADA I BAKSIDA LÅR? HUR FÅR JAG TIGHT KROPP? HUR TRÄNAR JAG INNERLÅREN?


Hejsan! Vad kan man göra om man har återkommande problem med baksida lår ( slutet av låret och knäveck) ? Det är svårt att överhuvudtaget promenera när det hugger fast bakom benen…

SVAR: Hej! Jag tycker du ska söka upp sjukgymnast med en gång som kan hjälpa dig med din skada och ge dig övningar.

Annons

Baksidalår ska man vara försiktig med och bra att söka hjälp för. Det gjorde jag med min hamstring (baksidalår) skada. Lycka till!

Hej Ida!
Jag är 18 år ä, 160cm och väger 60kg. Jag har lite ”beslutångest” för jag vill gå ner i vikt iom att 60kg är ganska mycket för min längd (eller vad tycker du?). Jag är ine direkt misnöjd med min kropp, mest benen och magen då jag behöver komma ner i lägre % fett. Men dilemat är att jag vill ine förlora muskler + styrka, och det känns som om risken är att jag komer att göra det och bli svag om jag liger på kaloriunderskott.Styrketränar hårt 5 gånger i vecka (nu håller jag på med german volym training, 3split) och kör cardio 3ggr+ i form av löpning, simning och spinning. Äter clean:kvarg, frukt, nötter, mycket kött, fisk och fåge, grönsaker och oftast ris/potatis. Hur ska jag gå tillväga?
Tack för en underbar blogg!!

SVAR: Du har absolut ingen övervikt och du tränar och äter hälsosamt så jag skulle bara fortsätta med det. Som du säger så kan det hända att du tappar styrka och ork vid kalriunderskott och det är 100 gånger coolare att vara stark än smal! Girl Power 🙂 Kram Ida

Hej!

Jag är rätt normal smal just nu (är 168 och pendlar mellan 60-62) men vill verkligen bli superfit och bara tighta till allt (inte bygga några massiva muskler o.s.v. utan se mer slank ut). Jag tränar 5 eller 6 dagar i veckan, 3-4 styrkepass (body pump eller cirkelpass/fyspass på gymmet) och 4 konditions/fettförbränningspass (spinning, dansklasser, pw, löpning osv). Tränar jag två gånger samma dag så tränar jag t.ex. styrka på morgonen och kondition på kvällen eller tvärtom (inte direkt på varann alltså). Äter också skapligt nyttigt och ”rent”, iallafall 80% av allt jag slänger i mig är bra mat (brukar ligga på 1200-1700 kcal om dan, äter mjölkfritt och inga dåliga kolhydrater som pasta och vitt ris o.s.v.)

Verkar det ok? Kommer jag kunna nå min drömkropp med det träningsupplägget? Vill verkligen få resultat skapligt fort…

SVAR: Hej! Ditt upplägg låter absolut skapligt. Det är ganska mycket träning och ganska lite mat så håll koll på att du inte övertränar och var noga med att ta vilodagar när kroppen säger det. Lycka till! Kram Ida

Hej! Jag undrar hur man tränar inner låren, har jätte muskliga ben men innerlåren vill verkligen inte ändra på sig… Hur gör jag?

SVAR: Innerlåren tränar du i alla benövningar så som marklyft, knäböj, utfall mm. För att få bort det sista fettet krävs träning och bra kost. Ät rent och uteslut alla snabba kolhydrater.

8 kommentarer till “SKADA I BAKSIDA LÅR? HUR FÅR JAG TIGHT KROPP? HUR TRÄNAR JAG INNERLÅREN?”

 1. Hej! Har du tips på kall mat som är lätt att ta med sig i en matlåda? Jag går i gymnasiet och jag avskyr skolmaten, då går jag ofta till närbutiken och köper snicker eller nåt likadant,

  1. Omelett är kanon. Alla sorters sallader funkar också som tonfisk, kyckling, halloumi, lax mm. Det håller sig utan kyla fram till lunch 🙂

 2. Hej! Jag är 15 år och tränar stenhård handboll. Jag tränar fyra gånger i veckan, ibland fem. Jag älskar att träna och hålla igång! Men jag har ett litet problem och det är maten jag får hemma. Jag äter själv inte så mycket godis och andra onyttiga fredagsmysgrejer, jag kör en dag i månaden med onyttigt vilket funkar bra. (nu under sommarlovet håller jag det inte men annars så gör jag det!) Men som jag sa, maten jag får hemma är inte bra. En middag är ofta t.ex. pasta med falukorv. Jag har sagt till hemma många gånger att vi måste äta bättre. Det kan funka i två veckor, sedan orkar mina föräldrar inte mer. Jag blir så arg och mår nästan illa när vi äter så dåligt men jag vet inte vad jag ska göra mer än att inte äta godis och sådant med föräldrarna och ständigt säger till att vi måste äta bättre. Vet du hur jag skulle kunna göra? Tror du jag skulle kunna rekommendera att vi beställer ett matschema från dig? Jag är så less på all dålig mat och vill verkligen ha en förändring här hemma..

  Tack för en grymt inspirerande blogg! Du är så häftig. Kram <3

  1. hej Julia och tack snälla för din kommentar! 🙂 <3Jag tycker du ska förklara för dina föräldrar varför det är så viktigt att äta bra mat för att prestera i både skolan och träningen. Du kan förklara att Makaroner och falukorv bygger man inga muskler av och det påverkar även ditt blodsocker så du inte kan koncentrera dig i skolan. Absolut skulle du kunna beställa ett kostschema som du och din familj kan följa 🙂 Kramar Ida

 3. Hej, jag är 15 år och tränar 6-7 dagar i veckan! Men jag kan inte bestämma min om jag vill bygga muskler eller satsa på att få en slimmad kropp! Jag är 180 cm lång tjej och vägerca 62 kg! Vad skulle du rekommendera eller ska jag ligga på ett kaloriunderskott? Jag tycker själv jag ser lite rund ut men mina kompisar säger alltid att jag har magrutor, vilket jag i och för sig har!
  Jag kan inte bestämma mig vad jag vill göra med min träning HJÄLP SNÄLLA!
  Jag tränar på gym hela tiden!
  Sedan ska jag antagligen vara med på ett ungdomstriathon där jag ska springa 5,4 km simma och cykla! Hur ska jag träna för att kunna springa snabbare? Just nu springer jag 5km på under halvtimmen! Ska jag träna intervaller eller är det bra att träna spinning? För det tycker jag är kul!

  Jag vill sluta med att tacka för en grymt bra blogg och tack för att du brukar svara på alla kommentarer!

  Snälla HJÄLP!
  Mvh en läsare som inte vet vart hon vill med träningen

  1. Hej och tack snälla för din kommentar! Du har absolut ingen övervikt och jag skulle inte rekommendera att ligga på ett kaloriunderskott och speciellt inte då du tränar så mycket! Det coolaste och syggaste som finns är starka tjejer 🙂 För att förbättra dina resultat på löpning så rekommenderar jag verkligen löpintervaller, Kolla denna veckas utmaning tex. Grymt för att förbättra konditionen. Liknande pass kan du även köra på cykel. Lycka till Kram Ida

 4. Hej, tack Ida för din blogg! Den har motiverat mig till en sundare livsstil och är så glad för det! Har tränat aktivt i ca 6 månader nu på olika gruppklasser på mitt gym (både kondition och styrke). Är 167 cm lång och väger 55 kg. Varför går jag inte ner i vikt? Har inte gått ner i vikt alls men man börjar se en allt fastare kropp och lite muskulatur också. Äter ingen godis, chips etc och försöker undvika socker så mycket det går. Räknar aldrig kalorier men äter hälsosamt. Jag är smal, speciellt i överkroppen, men skulle gärna få lite smalare lår. Har du några tips för mig? Jag är 28 år.

  1. Antagligen för att du inte behöver det och redan ligger på gränsen till det som är normalt. Låter som väldigt lite att väga under 55 om man är så pass lång som du är.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar