Annons
Annons


LAX I FOLIEPAKET – RECEPT


foliepaket-lax-ugnfoliepaket-lax

Alltsååå jag har en ny favoriträtt, lax & torsk i foliepaket! MUMS säger jag bara! Nu på sommaren passar det perfekt att bara lägga sitt lilla paket på grillen och det blir typ ångkokat och med så mycket smak.

Grytbitar av lax och torsk

kokt potatis

skivad tomat

baby spenat

timjan

gräslök

färsk basilika

en stor klick smör

färsk dill

citron

Gör så här: Koka potatisen. Lägg på önskad mängd av allt och vik ihop till ett paket. Lägg den på grillen. Min låg där i ca 15 min men tiden kommer bero på hur stora fiskbitarna är så håll lite koll. Jag har ingen grill hemma hos mig men då sa mamma att man kan koka potatisen i en gryta och sedan lägger man sitt paket ovanför med ett lock. Det ska jag testa när jag kommer hem.

Du hittar alla mina recept samlade i min app i Mikz som du kan ladda ner gratis HÄR!

Annons

Annons

SALMON IN FOIL – RECIPE

Pot Pieces of salmon and cod

boiled potatoes

sliced tomato

baby spinach

thyme

chives

fresh basil

a large knob of butter

fresh dill

lemon

Add the desired amount of everything and fold together into one package. Place it on the grill. My lay there for about 15 minutes but time will depend on how big the fish pieces are so keep an eye. I do not have a barbecue at my house but then Mom said that you can boil the potatoes in a pot and then you put his package above with a lid. I’ll try when I get home.

You find all my recipes together in my app in Mikz. Download it for free HERE!

(0)

5 kommentarer till “LAX I FOLIEPAKET – RECEPT”

  1. Hej Ida:) vill verkligen testa det. Ser magiskt gott ut :D….men går det lika bra att tillaga det i ugnen ? Isåfall på vilka grader och hur länge 🙂

    1. Ja jag testade göra det i ugenen igår och det blev supergott det med! Vi hade varmluftsugn och körde på 205 grader. Har man en vanlig så kör på 225grader. Våra var inne i ca 15 min men det var lite för länge så kolla på dem efter ca 8-10 min hur de ser ut. Blir väldigt varmt inne i paketet 🙂

  2. En matig fråga som jag har, vad är en bra bas till gryta? I vanliga fall så hade jag ju tagit crème fraîche och kryddat den osv. Men det känns ju inte sådär supernyttigt, jag vet inte vad som är ett bättre alternativ heller? Bör man använda kokosmjölk eller kokosgrädde? Vad tycker du fungerar bäst? MVH Sofie

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar