Annons
Annons


SÅ SÅG MITT MAT OCH TRÄNINGSSCHEMA UT PÅ BALETTAKADEMIEN


SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Hej Ida! Jag har en tanke om att jobba vidare med min dans efter gymnasiet. Min balettlärare som själv gått på en skola i NY berättade att ”deras sida” av matsalen på skolan enbart innehöll sallad. Lägger de enorm vikt på vad man äter på en skola? Gjorde dem det på balettakefemin? Hur såg en ”matdag” ut där?

SVAR: Hej tjejen! Vad härligt att höra, dans är underbart.

Annons

Det är nog olika på olika skolor men så var det verkligen inte på Balettakademien. Vi hade en kostrådgivare som var helt okunnig som jag tyvärr gav väldigt felaktiga råd, men nu är hon inte kvar längre. Annars var det ingen som la sig i vad man åt. En dag för mig under balettakademien såg ut ungefär så här:

.

SÅ HÄR SÅG EN DAG UT I MAT OCH TRÄNING NÄR JAG GICK BALETTAKADEMIEN(Då åt jag fortfarande mjölk och gluten)

Frukost: Dubbla portion havregrynsgröt med mjölk och äpple + 1 proteinshake.

Träning: 1 timme ibland fysiskt krävande och ibland teori.

Mellis: 2 knäckebröd + kaffe.

Träning: 1 timme och 45 min dansträning.

Lunch: 1 fullfet keso + 1 banan + 4 mackor med pålägg. Jag gillade inte att få i mig ”riktig mat” när jag skulle träna direkt efter så efter mycket testande fram och tillbaka så funkade smörgås bäst och passade min studentplånbok.

Träning: 1 timme och 45 min dansträning.

Mellis: 1 frukt + proteinshake.

Träning: 1 timme och 30 min fysisk träning.

Mellis: 1 frukt.

Träning: Stannade ofta kvar och stretchade 1-2 timmar i skolan.

Middag: Fullkornspasta, 2 kycklingfileer, fetaost, sallad, avokado mm. Sjukt stor portion!

Kvällsmat: Efter middagen käkade jag alltid efterrätt och då blev det oftast 250gram kvarg + yoghurt + musli + bär.

Förutom detta så hade jag alltid med mig nötter och torkad frukt på lektionerna då jag alltid blev hungrig under träningen. Att träna 1 timme och 45 min i sträck var alldeles för länge för mig och jag behövde fylla på undertiden 🙂

.

Som ni ser så var det både mycket träning och mycket mat som gällde. Tyvärr så såg det inte alltid ut så här för mig utan käkade betydligt mindre de första åren under balettakademien men tränade lika mycket. Men det var först när jag började äta så här som jag utvecklades, blev stark, grym och framförallt en glad dansare! 🙂

.

Bilder från mitt sista och glada år på balettakademien…

166940_10150308685550866_76343551_n166940_10150308685545866_656890865_8486054_1514209262_nstretch insida lårstretch splitt

 

27 kommentarer | Translate


Annons
Laddar