Annons
Annons


SÅ ÄTER JAG SOM GRAVID!


”Hur tänker du kring kost nu under graviditeten, kommer du att fortsätta äta helt veganskt eller kommer du att anpassa kosten om du till exempel får dåliga värden? Har ni tänkt något på hur ni ska göra med barnets kost längre fram? Kommer han också äta veganskt?”

Annons

Hej och tack för en bra fråga! Jag äter precis som vanligt, dvs växtbaserad kost. Är jag ute och reser och det enda som serveras på planet är en ostmacka och jag inte har något annat med mig så äter jag självklart den. Eller är jag bortbjuden och något innehåller lite mejeri så äter jag. Ost och smör kan jag göra undantag på om det krisar men kött, fisk och ägg skulle jag inte äta. Jag har som regel nu när jag är gravid att inte ha några förbud och om jag får brister så får jag se till att rätta till dem med de medel som krävs. Dock så har det absolut inte behövts och mina värden är toppen och jag är inte sugen på något som ej är växtbaserat hittills. Så att vara gravid och äta en växtbaserad kost funkar hur bra som helst och enligt tester har jag inga brister.

Sedan kommer vi till nästa fråga som är, ”vilka tillskott tar du exakt nu när du är gravid?”

Här kommer en lista på de tillskott jag tar just nu: (Reklamlänkar till Welloteket)  Järn, B12, Eko C-vitamin, Vegan D3, Lactovitalis PRO, Magnesium, Folsyra, Algomega.

Har precis höjt dosen järn till 4 tabletter om dagen då min barnmorska rekommenderade den dosen i denna delen av graviditeten. Sedan tar jag ibland chlorella och spirulina men vågar inte äta för mycket av det även fast jag tror att det är ok då min kropp är van och gillar det. Men alla säger så olika så bäst att låta bli. Dock längtar jag tills jag slutar amma och kan öka dosen alger och börja med MSM igen då jag vet att min kropp mår topp av det! Men senast jag besökte min naturläkare (några veckor sedan) så sa han att mina värden var superbra och att jag bara skulle fortsätta som jag gjorde. Alla tillskotten jag tar förutom Folsyra tar jag dagligen även när jag inte är gravid.

5 kommentarer till “SÅ ÄTER JAG SOM GRAVID!”

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ www.saramadeleine.se skriver:

    Spännande att läsa :). Funderar om jag ska köpa till dessa tillskott jag med, tar du alla samtidigt? 🙂

  2. Hej!
    Kan inte du berätta hur mycket MSM du tog per dag innan du blev gravid. Hur trappade du upp det och vad har du märkt för skillnaden sedan du började använda det? 🙂
    Tack för en bra blogg!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar