Annons
Annons


SÅ ÄTER DU GLUTEN OCH MJÖLKFRITT


.

Hej Ida! Tack för en bra blogg, gillar den verkligen! Jag tänkte fråga ifall du kan ge mer exempel på recept/måltider som är HELT gluten och komjölksfria? Jag försöker undvika de produkterna redan nu i min mat. Men funderar på att göra det fullt ut. Problemet är bara att jag inte vet riktigt vad jag ska äta då. Jag har provat typ havregurt (att byta ut mot kvargen) men tyckte den var väldigt svår att få ner 😛 men havregryn är väl glutenfritt? Så om man äter en tallrik med gröt till frukost med havremjölk så är väl det gluten/komjölksfritt? Kan du ge exempel på vad som innehåller gluten och komjölk? Och förklara varför det är bättre med typ havremjölk än laktosfri mjölk? Hade vart kul om du skrev olika exempel typ för varje måltid, frukost, lunch, mellanmål osv 🙂
Ännu en gång, TACK för en jättebra blogg! Älskar även att du har utmaningar såsom wargrun mm 🙂

Kram från Josephine

.

SVAR: Hej och tack för din kommentar. Absolut mer gluten och mjölkfria recept kommer och du hittar massr under kategorin RECEPT till höger. havregryn är glutenfritt men kan innehålla spår av gluten då havregryn ofta tillverkas i samma maskiner som annat spannmål. Men är man inte superkänslig så brukar det funka. Vill man vara på säkra sidan så köp glutenfria havregryn och byt havremjölken mot ris-, mandel eller annan nötbaserad mjölk. Varför alternativ mjölk som tex. mandel eller havremjölk är bättre är för att väldigt många människor är intoleranta mot laktos och kan ha svårt att bryta ner mjölkprotein. Har man det så hjälper ej laktosfri mjölk. Oftast handlar det om en överkonsumtion av just mjölk då någon mjölkprodukt nästan ingår i varje måltid. Har man en kropp som har svårt att bryta ner mjölk så blir det väldigt tufft då vi svenskar får i oss ganska stora mängder mjölk under en dag. Ex. mjölk på gröten, mjölk i kaffet, ost och dressing till lunch, yoghurt/kvarg/keso till mellis, sås till middag osv. Känner man inte att man har problem med mjölk så kan man absolut äta lite mjölk men jag tycker alla ska se upp med en överkonsumtion. 

Ex. på en gluten och komjölksfri dag skulle kunna vara

Frukost: Gröt med bär, ägg och mandelmjölk.

Mellis: Frukt med jordnötssmör.

Lunch: Quinoa sallad med lax.

Mellis: Smoothie med ris eller hampa protein.

Middag: Kyckling wook med råris.

.

En favorit lunch är zucchini omelett med avokadosallad.

Annons
(0)

8 kommentarer till “SÅ ÄTER DU GLUTEN OCH MJÖLKFRITT”

  1. Hej Ida!
    Jag är en tjej som har gått upp lite i vikt. Till en början gillade jag det då jag alltid varit smal som en planka. Jag trivs mer nu när jag har lite kött på benen så behöver egentligen inte gå ner i vikt. Däremot vill jag få bort känslan av att det där lulla extra är fett, vill ha kvar storleken på kroppen men att det ska bestå av muskler istället. Hoppas du förstår 😛
    Problemet är att jag avskyr konditionsträning, har du annat förslag på träning som kan ge mig de resultat jag vill nå? Bor i en liten stad med litet utbud tyvärr.,, Skulle vara såå snällt om du ville svara 🙂 Tack för en jättebra blogg!

    1. hej Sara och tack för din kommentar! Jag förstår dig då jag heller inte är något stort fan av cardio. Du behöver inget gym utan endast min blogg och min youtubekanal http://youtube.com/idasfitness Gå in och prenumerera på den. Där hittar du massa cirkelträningar och övningar du kan göra hemma och många fler kommer då jag tänkt att storsatsa på det under våren. 🙂 Kram Ida

  2. Hej Ida! Fick precis veta att jag är glutenintolerant men har typ noll koll på vad det innebär. Jag vet att pasta och bröd innehåller gluten, men hur är det med ris och potatis? Får nämligen ont i magen när jag äter vitt ris men sen så såg jag att du gav rekomendationer här om ris så då kanske det inte innehåller gluten? Vad är det även för mjölsorter man kan använda istället för vetemjöl? tack på förhand 🙂

    1. hej Mia! Det är inget att vara ledsen över då det bara är bra att undvika gluten för alla. På min blogg hittar du bara glutenfria recept under kategorin recept till höger. Ris och potatis innehåller ej gluten. Bovetemjöl, glutenfria havregryn, mandelmjöl, kokosmjöl, quinoamjöl är något som passar kanon i bakning istället för vete, råg och dinkel.Du hittar även recept på flera glutenfria bröd här på bloggen under kategorin bröd till höger 🙂 Fler gluten och mjölkfria recept kommer så håll koll:) Kram Ida

  3. Hej fina Ida!
    Vill bara säga att jag älskar din blogg då den ger mig motivation till
    att träna men också att man får en massa bra tips! Jag har en fråga till
    dig: skulle du kunna
    göra ett inlägg gällande styrkeövningar man kan utöva hemma? Det är
    nämligen så att jag kör löpträning varje dag då jag vill gå ner i vikt,
    men jag skulle också vilja forma min kropp! Problemet är att jag hatar
    styrketräning och inte heller har jag någon som vill pusha mig genom att
    hänga med till gymmet: känner inte heller motivation till att gå dit
    ensam… Skulle vara evigt tacksam om du kunde skriva några
    bra övningar som formar hela kroppen: alltså rumpa, ben, mage, rygg,
    lår och armar! Inte bara för att forma kroppen så den ser slank ut, men
    också för att jag vill bli allmänt starkare så jag orkar mer i vardagen.
    Anledningen till att jag frågar dig är för att jag tycker
    du har en sund syn gällande träning men också för att du har en sund
    kropp då du inte strävar mot konstiga kroppsideal! Hade vart evigt
    tacksam om du kunde ta dig tid att göra det
    och jag hoppas det inte är för mycket till besvär! Puss!

    1. Hej fina du och tack snälla <3 jag förstår och sådan inlägg kommer du att få se mer av med videos på hemmaträning. Har redan gjort massa och du hittar alla videos på min youtubekanal http://youtube.com/idasfitness Prenumerera på kanalen så missar du inga nya filmer 🙂 Kram Ida

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar