Annons
Annons


RUMP- OCH BENTRÄNING


alexandra bring ida warg

Annons

Tights – HERE (Adlink) // Shoes – HERE (Adlink)

God kväll mina vänner! Hoppas ni haft en grym dag? Det har jag haft då jag hängt med min sköna böna Alexandra nästan hela dagen. Vi tog en lång lunch, köpte sedan choklad och drog till gymmet i drygt 2 timmar för både träning, chill och jobb. Wohoo vad myisgt! Behövde verkligen Alex pepp idag då benpasset kändes riktigt jäkla tungt! Ville bara ge upp flera gånger men körde på och imorgon kommer jag behöva en rullstol så om någon av er har vägarna förbi så vore det så snällt om ni ville komma och bli min rullstolschaufför imorgon?! Haha. Nej men skämt åt sido så skakade mina ben som små sparrisar när jag gick från gymmet och det känns så gött! Ska lägga om min benträning lite då jag känner att min kropp vant sig med tunga vikter och mycket vila. Funderar på att köra varannat pass tungt och varannat många reps och lättare vikt. Har ni något grymt benpass ni vill dela med er av? Vilka är era favorit övningar för ben och rumpa?

// English: Good evening my dear friends! Hope you had a wonderful day? I´ve been wth my sweetie Alexandra whole day. First we had a 2 hours lunch and then we bought some chocolate and went to the gym for a 2 hours long leg workout. It was really heavy today and Im so glad I had Alex there to cheer on me to continue. My legs will be so sore tomorrow :S Haha. I´m thinking about changing my leg workout a bit and really need some new inspiration and tip from you. Please share your best leg/butt workout or exercise? 🙂

 

23 kommentarer till “RUMP- OCH BENTRÄNING”

 1. Min favorit benträningen är att köra många set med en basövning som knäböj och sedan när jag vill dö efter det så tar jag ut det allra sista med lite enklare övningar och lättare vikter! Usch vad jobbigt men ack så bra.

 2. Jag älskar att gå på kettlebell pass, har du provat det någon gång? Om inte tycker jag att du ska prova det! Riktigt rolig gruppträning! 😀

  1. Ja jag har testat en gång och det var superkul. Mitt gym har ej det så ska kolla om jag kan leta upp något so har 🙂

 3. Kan rekommendera ben och rump-övningar med pilatesboll 🙂 squats med boll mot väggen och sen liggande rumplyft! Perfekt att köra om man vill komma ifrån det lite tyngre!

 4. Min bästa Benpass är när jag supersettar en pulshöjande övning med låg/ingen vikt ex. Squats med hopp med en övning som är hyfsat tung (man klarar ca. 15-20 rep) ex. Utfallsteg med skivstång sedan varvar man 10/10 i 3-5 min (brukar lägga detta i början eller slutet på pass för att få ut det sista eller aktivera musklerna) då kör jag 1-4 sådana block
  Om mitt pass består enbart av Superset så brukar jag köra 4-10 st. Jag gillar att det går att variera och exempelvis köra en statisk,en tung och en pulshöjande övning och varva de i ett block!

 5. Gud vad härligt jobbigt med ett sådant mördarpass! Jag ska ge mig på nått liknande ikväll. Tack för inspirationen!

 6. Hej Ida!

  Jag undrar om du kan hjälpa mig med ett litet problem som jag har. Undrar lite över olika typer av ben- och rumpövningar. Har problem med både ländrygg och en höft samt att mina knän växt inåt av att jag gick med fötterna inåt när jag var liten. Har försökt mig på lite olika typer av övningar som squats, knäböj, marklyft etc. som är stora och bra basövningar. Men squats och liknande när jag måste ner med böjda ben plus vikt så viker sig mina knän inåt och jag tappar balansen och det känns helt enkelt inte bra. I marklyft kan jag ta lättare vikter och fler reps men inte höja då ryggen tar för mycket stryk. Utfall och liknande klarar varken ryggen eller min höft av så känns som jag kört fast. Vill variera min träning men nu blir det endast benpress, höftlyft, cable kickbacks och lättare marklyft. Vet inte riktigt hur jag kan variera mig och känner att jag vant mig vid detta trots ändrade repetitioner, vikter och ser inte längre någon förbättring. Har du tips på lite andra övningar som kanske endast aktiverar rumpan eller inte belastar ryggen/höft så mycket?? Jättetacksam om du har något svar och förövrigt tack för en grymt inspirerande blogg!! Kramar

  1. Hej Cecilia! Tar mig friheten att flika in lite här eftersom jag haft precis samma problem som du för några år sedan. Det låter som du måste bygga en bra grund i kroppen för att kunna gå vidare i träningen. Mitt tips är att boka tid till en sjukgymnast/fysioterapeut så du får hjälp med dina höft- och ryggbesvär. Det låter också som att eftersom dina knän faller inåt vid belastning som att du behöver träna mycket balans och stabilitet i mage, rygg och lårmuskler. Jag har inlägg med pronationsstöd i mina vanliga skor för att det hjälper till att motverka att mina knän faller inåt. Kolla om du kan boka tid till sjukgymnast på din vårdcentral. Det var så värt i mitt fall, bara 100 kr för besök där och så mycket råd och hjälp jag fick av henne. Lycka till!!

   1. Hej Helena och tack för svar! Har nog aldrig sett detta som ett tillräckligt stort problem för att gå till läkaren med. Man är inne i sin lilla träningsbubbla och tror alla brister beror på att man måste träna mer för att man inte är tillräckligt stark. Som tur är har man väl kommit till insikt mer och inser att man måste ta TAG i problemet innan det blir värre… så tack så hjärtligt för ditt svar och dina råd!

 7. Hej Ida! Man hör ofta att man ska dricka mycket vatten och gärna ca 8 glas om dagen för att hålla igång förbränningen m.m. Räknas Cola, te, celsius och sånt också eftersom det är vätska eller menar dem endast vatten? Kram och tack för en underbar blogg!!

  1. Nej cola, te celsius mm räknas ej som vatten. Vatten är bra men du behöver ej överdricka det heller. Lyssna på kroppen och drick vatten när du är törstig och ej de andra dryckerna. Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar