Annons
Annons


ROLIGASTE DAGEN PÅ PT-SCHOOL HITTILLS


Idag har vi haft praktik i skolan för första gången. Blev indelade i stora grupper med en lärare och fick agera PT framför resten av klasskamraterna. Hur lärorikt och roligt som helst! Det är inga problem att göra övningarna själv men när man ska lära ut dem till nybörjare krävs det en hel del undervisningsteknik:

Annons

Hur ska klienten sitta, stå, hållning, rörelsetempo… Vart och hur ska jag stå, vart får jag hålla, hur ska jag bana för att klienten ska känna sig bekväm. Hur förklarar man rörelser på ett bra sätt och hur delar man in övningarna i steg för att visa klienten?mm. mm.

Mycket saker att hålla koll på och det var en nervös känsla nere i gymmet idag bland klassen. Måste faktiskt säga att det kändes riktigt bra för min del. Nu gäller det bara att få in allt så det sitter utan att behöva tänka.

Vi har även idag fått göra en intervju med en ”klient” (klasskompis) där vi satt upp mål, pratat om kost, gjort hälsodeklaration mm. Ut efter denna intervju ska vi sätta ihop ett träningsprogram till våra ”klienert”. Detta kommer vi börja med imorgon och på söndag ska vi ha riktiga PT-pass med varanda ut efter upplägget som vi sätter ihop. Wiii ska bli riktigt roligt!

Längtar verkligen tills jag fått mitt diplom och får börja jobba som PT på riktigt! Det kliar i fingrarna! Allt känns så rätt! Att börja på PT-school var det bästa jag kunde göra!

3 kommentarer till “ROLIGASTE DAGEN PÅ PT-SCHOOL HITTILLS”

    1. Hihi ska du säga fina du 🙂 Nej jag vet bara 3 dagar kvar nu innan vi ska stå på egna ben :S Lite läskigt men det fixar vi 🙂

  1. Hej!Fin blogg du har! Några frågor bara. Är intresserad av PT-SCHOOL. Vad kostar allt? Gick du bara PT utbildningen eller gick du en förberedelsekurs om muskler osv som dom erbjuder på hemsidan innan? Hur många får jobb på en gång efter utbildningen? Tack på förhand Mvh. Rebecka

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar