Annons
Annons


RESISTENT STÄRKELSE BRA FÖR HÄLSAN


potatismjol-500g-lyckeby-starkelse-1578909153

 

Hej! Skulle inte du kunna berätta vad potatismjölet du hade i smoothie är bra för?
Kram

SVAR: Hej! Jo absolut. Jag började kolla på lite videos på youtube om resistent stärkelse och hur bra det tydligen ska vara för maghälsan. Som jag har förstått det genom de videos jag sett så kan resistent stärkelse som ex. potatisstärkelse inte brytas ner av koppen men blir istället mat till de goda bakterierna i tjocktarmen. Många har tydligen en överväxt av dåliga bakterier vilket kan leda till magproblem och tillslut allvarliga sjukdomar som ex cancer. Men genom att mata de goda bakterierna så kan de slå ut de dåliga bakterierna och man får mer goda bakterier i tarmen istället.

Annons

Jag har precis börjat att lägga ner potatisstärkelse i mina morgonsmoothies så kan inte än säga om jag märker någon skillnad. Men har man en överväxt av dåliga bakterier så kunde det vara så att man känner sig svullen/få on i magen när man började. (Såg i en video att det skulle vara bra att börja med 1 tsk för att sedan trappa upp till 1msk 1-2ggr/dag). Jag har inte känt någon biverkning utan tycker mer bara att smoothien fick en sjukt god konsistens då den blev lite tjockare.

Någon som sitter inne på mer information om Resistent stärkelse eller kanske har testat det en längre tid så dela gärna med er av er erfarenhet.

Här är länkar till några av de videos jag kollat på:
Why resistant starch is good for you
The starch that makes you lean and healthy
The healthy starch no one is talking about

21 kommentarer | Translate


Annons
Laddar