God morgon vänner! Idag tänkte jag dela med mig av ett galet gott recept! Jag har blivit helt kär i Pärl cous cous efter att ha ätit det på ett event i våras. Var bara tvungen att slänga ihop ett recept på det och det blev så lyckat! Även både dressingen och den marinerade tofun blev riktigt gott! Ni måste testa 🙂
INGREDIENSER:
4 dl Pärl couscous
1 paket kokta rödbetor
romansallad
salladslök
groddar
gurka
avokado
2 paket tofu
3 msk tamari eller japansk soja
1 matsked honung
1 msk sambaloek
Dressing:
0,75dl Tahini
4 msk tamari eller japansk soja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
salt, peppar
0,75 dl oliv eller rapsolja
GÖR SÅ HÄR: Koka couscousen enligt anvisning. Blanda sedan hop marinaden till tofun och skär tofun i tärningar och blanda i. Beroende på hur stora paket tofu det är så kan man behöva göra lite mer marinad. Tofun ska vara täckt. Låt den ligga i några minuter medans du förbereder salladen och dressingen. Skär upp rödbetor, sallad, gurka, salladslök och lägg ner allt i en stor skål tillsammans med groddar och pärlcouscous och krydda med lite örtsalt. Skär upp avokadon och lägg i en skål bredvid. Lägg ner tofun i en stekpanna och fräs tills den fått lite färg. Servera och njut!
–
Läs också:
Recept på magisk potatissallad med vattenmelon!
Recepet på bananglass!
Den låter ljuvlig, älskar sallad. I sommarvärme :), blir defenitivt att testa detta :). Det mesta har jag hemma också. Gällande honung är det vanlig eller någon vegansk variant? Jag äter vego så vanlig honung funkar för mig men tänkte om det är skillnad i smak om det är veganskt :).
Underbart!
Vi är veganer, jag äter honung. Min man vägrar och säger att det inte är Veganskt. Vi är helt oense och så kan det vara,
Men roligt det där just med honung hur det kan dela veganer i två läger.
Jag tycker inte honung är en big deal. Jag äter det inte ofta men kan ha det i dressing ocv om någon skulle bjuda mig något med honung så tackar jag absolut inte nej. köper honung av min morfar som är biodlare där jag vet att allt går bra till 😊
Du har skrivit tidigare att du undviker olja, har du börjat äta det igen? 🙂
Åh vad gott!! Jga älskar att du bjuder på så goda och inspirerande recept nu den senaste tiden 😍😍
Åh vad kul att höra 🙂 Ska försöka göra fler roliga recept att dela 🙂 Kramis