Annons
Annons


RECEPT NYTTIGT GLUTENFRITT BRÖD


Det jag längtar mest till att få flytta in i nya lägenheten är att återigen få tillgång till ett kök. Är så galet sugen på att baka. Eftersom jag är överkänslig mot gluten och även jäst så kan jag inte äta några bröd som går att köpa i affär.

Annons

Det första jag ska göra när jag kommit i ordning är att baka dessa underbara scones. Perfekt att ha till frukost mellanmål eller fika med en klick kokosolja, kalkon och paprika. MUMS!

Ingredienser: 1 dl kokosmjöl, 1,5 dl havremjöl, 1-2mskproteinpulver (valfritt), 1 krm pepparkakskrydda, 2 hackade torkade fikon, 1krm vaniljpulver, 2 ägg, 1dl havremjölk, Chiafrön att ha på toppen.

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Jag klickade ner smeten i 6st muffinformar och strödde chiafrön på toppen. In i ugnen i 27-30 min.

(0)

10 kommentarer till “RECEPT NYTTIGT GLUTENFRITT BRÖD”

    1. Det är i stort sett laktosfritt men kommer testa köra ris eller hampaprotein nästa gång. Ändrade receptet till valfritt proteinpulver 🙂

  1. Finns det något annat alternativ till kokosmjölet, exempelvis mandelmjöl? 🙂 Eller sabbar det brödets konsistens?

  2. Undrade på havremjölken, är den glutenfri? Tänkte att man ska köpa glutenfria havregryn. Sen undrar jag vad du tycker om sojamjölk? Det är det enda som funkar som mjölksubstitut i kaffet för mej men jag har hört både bra och dåligt med sojamjölk. Tack för en bra blogg 🙂 kram

    1. Havregryn är glutenfritt men de kan vara tillverkade i samma maskin som tex vetemjöl och då kan spår av gluten finnas. jag vet inte hur det är med havremjölken så är du jätte känslig så skulle jag ta mandelmjölk eller rismjölk istället, Jag rekommenderar aldrig sojaprodukter då det innehåller östrogen men en liten svätt i kaffet är ingen fara då det är så lite 🙂 Kram

  3. Hej Ida!! Tack för en så fin och inspirerande blogg! Du är en stor förebild för mig. Jag käkar varken laktos eller gluten då du inspirerat mig till det och tycket det funkar jätte bra, mår väldigt bra. MEN jag tror jag äter för mycket fett? Äter enbart nyttiga fetter men det blir mycket nötter, kokosolja, jordnötssmör, frön, lax, makrill, avocado… till typ alla mål. äter jag för mkt fett tror du? Undra också om man borde ta kalciumtillskott?
    Tack för all hjälp och tips! Kram från Julia

  4. Hej Ida! Jag jag tränar ungefär 5 gånger i veckan och äter ganska bra men problemet är att jag aldrig blir smalare eller går ner i vikt, jag har till och med gått upp lite på den senaste tiden. Jag vill verkligen få min drömkropp men det känns som att mitt slit inte lönar sig. Vad tror du att detta kan bero på? Har du något specialknep som jag kan ta till med?

  5. Jag har ett superbra recept på gluten och i stort sett kolhydratsfria men proteinrika frallor man blir proppmätt på!
    1 dl mandelmjöl, 2 dl pofiber,1,5 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 2 ägg, 1 tsk salt. 2 dl kvarg, 2 msk olja/smör och brödkryddor! Blanda ihop och låt stå 10 min sen rulla till frallor o in i ugnen 200 grader 20 min 🙂 Du kan ju även byta ut/lägga till ingredienserna, t.ex till quinoamjöl och frön?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar