Annons
Annons


RECEPT NYTTIG KÖTTFÄRSSÅS


IMG_8658.JPG

Annons

IMG_8657.JPGHur glad tror ni jag blev när jag hittade svensk ekologisk hönsfärs i min butik här om dagen. Gick raka vägen hem och lagade min variant på köttfärssås som är så galet god!

English: You just have to try my Chicken bolognese sauce.

Ingredienser: Ekologisk hönsfärs (kyckling- eller ekologisk nötfärs), 2 rivna morötter, purjolök, riven ingefära, 1 packet ekologiska krossade tomater, havsalt, peppar, chili flakes, curry, gurkmeja. // Ingredients: Organic minced chicken meat (or ground beef), 2 grated carrots, leek, grated ginger, 1 package organic crushed tomatoes, sea salt, pepper, chili flakes, curry, turmeric.

Gör så här: Stek färsen i kokosolja, När den är genomsett så tillsätt rivna morötter, riven ingefära och purjolök och stek i några minuter på svag värme. Häll sedan ner krossade tomater och krydda med chili, curry, havssalt, peppar och gurkmeja och låt koka ihop några minuter till.(Tillsätt vatten om så behövs) Jag serverade min med kokade risnudlar, getost och en liten salad. // Proceed like follow: Fry the minced chicken meat in coconut oil until it´s cooked through. Add grated carrot, grated ginger and leek and fry a couple of minutes. (Add water if needed). Then add crushed tomatoes and season with sea salt, pepper, curry, chili and turmeric and cook for a couple of minutes more. I served it with rice noodles, goat cheese and a small salad.

(0)

12 kommentarer till “RECEPT NYTTIG KÖTTFÄRSSÅS”

  1. Fina Ida. Tack för smarrigt recept! Alla dina inlägg är Grymma.

    Snabb fråga, vad tog du för tillskott så att din mage klarar av getost? Tacksam för snabbt svar då jag vill beställa på nätet så fort som möjligt 🙂

  2. Hej Ida!

    Min pappa fyller år på lördag och då ska vi ner till Skåne för att fira honom.
    Jag tänkte göra en tårta, dels för att jag tycker matlagning är väldigt roligt! Så jag fick syn på det här inlägget utav dig http://nyheter24.se/modette/idawarg/2014/02/13/nyttig-sockerfri-raw-food-tarta-recept/

    Jag åker nu på fredag och undrar om det funkar att jag bakar tårtan på torsdag hemma (där jag har ingredienser och redskap)? Min tanke är om den kan klara sig lite mer än 5 timmar i bilen utan att den kyls? Den ska ätas på lördagen.

    Tacksam för svar! (Gärna på min mail så jag ser svaret)

    Med vänlig hälsning,
    Gabriella

    1. Oj bra fråga. Själva botten håller nog men jag skulle vänta med att göra kletet som är uppepå tills du är framme. Kram Ida

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar