Annons
Annons


RECEPT NYTTIG FRUKOST – CHIA PUDDING


IMG_8102.JPG

Annons

IMG_8101.JPGIMG_8100.JPGIMG_8103.JPGGod morgon vänner! Idag var det dags för ännu en annorlunda frukost och på menyn stod chiapudding vilket har blivit en storfavorit hos mig. Så gått, så enkelt och så bra mjölkfritt alternativ till yoghurt.

Englsih: Good Morning my friends! Time for a new breakfast tips and today I did one of my new favorite, chia pudding. So tasty, so easy and a perfect dairy-free alternative to yoghurt.

Ingridienser: // Ingredients: 

2 msk chiafrön // 2 tbsp chia seeds

1dl kokosmjölk // 1dl coconut milk

kanel // cinnamon

Gör så här: Blanda 2msk Chiafrön med 1dl kokosmjölk och önskad mängd kanel i en burk och ställ in i kylen över natten så den sväller till en pudding. Jag serverade min med 1/2 skivad banan, 1/2 skivat äpple, blåbär och kokosmjölk. Åt även 2 kokta ägg till. SÅ GOTT!

Proceed like follow: Mix 2tbsp Chia seeds with 1dl coconut milk and the desired amount of cinnamon in a jar and put in a fridge over night so it swells to a pudding. I served mine with a half sliced banana, a half sliced apple, blueberries and coconut milk. I also ate 2 boiled eggs. SO TASTY!

 

18 kommentarer till “RECEPT NYTTIG FRUKOST – CHIA PUDDING”

 1. Jag testade ditt recept på chiapudding för första gången idag, och jag älskade det! Det var så gott och min mage mådde mycket bättre efteråt då jag vanligtvis brukar är yoghurt eller fil. Jag vill verkligen testa att minska eller utesluta mjölkprodukter helt. Men det får vänta ett tag, jag måste få en stabil vikt först, du motiverar mig dit!
  http://www.healthymaja.devote.se

 2. Åh. bad gott det ser ut! Jag får helt enkelt gå och köpa chiafrön idag, det är så pass många som har skrivit om det, jag blir alldeles för nyfiken.

 3. Mmmm ÄLSKAR chiapudding! Klarar dock inte av smaken på Kokosmjölk så jag gör med mandelmjölk. Brukar göra chiafrön, mandelmjölk och lakritspulver och sen på morgonen toppar jag med hallon.

  1. Ja chiapuddig är verkligen grymt gott! Det funkar fint med vilken mjölk som helst. Lakrispulver måste jag testa, tack för det tipset!Kramis

 4. Hej Ida! Jag läste någonstans (Aftonbladet?) att du utesluter gluten vilket det inte är något fel i. Läste också att du inte kollat upp detta vilket jag absolut tycker du ska göra. Det är viktigt att veta om man är intolerant mot gluten eftersom att om du nu är det är det extremt viktigt att aldrig någonsin ”fuska”. Är man till exempel känslig eller anser sig må bättre utan gluten kan man ju ”fuska” någon gång om man skulle vilja det på till exempel resor eller speciella tillfällen. Många läkare anser det vara ett problem att många utesluter gluten utan att kolla upp det, dels för att det också kan dölja någon annan sjukdom. Menar absolut inte att skrämma upp dig men det är ändå viktigt att man kollar upp detta. Även om det visar sig att du inte har gluten men du själv anser dig må bättre utan så är det ju bara att prova sig fram vad som funkar. Ibland är det kanske inte själva ”gluten” som är problemet för personer med känslig mage utan vissa produkter som innehåller gluten men inte alla. Bara ett litet tips.

  1. Hej och tack för din kommentar. Jag förstår vad du menar och jag har kollat upp och jag är inte överkänslig mot gluten utan undviker det bara eftersom jag mår bättre av det. Där emot är jag överkänslig mot mjölk.

 5. Hej! Måste bara säga att du är grym! Du är absolut min största inspiration och jag ser upp till dig otroligt mycket! Jag har tränat och skött kosten regelbundet i cirka 9 månader och har lyckats gå ner 8 kg och blivit starkare. Jag är rätt kurvig och har hull kvar som jag vill bli av med. Hur ska jag göra? Det känns som att jag aldrig riktigt kommer dit. Vad kan jag göra för att tona kroppen? Finns det något jag måste tänka extra på gällande kosten? Det står still just nu. Kan bli så trött ibland för att träningen går superbra, känner verkligen att jag blir starkare men kroppen blir inte tonad. Och det måste ju bero på kosten då..

  Dessutom så undrar jag: När jag tränar på kvällen, cirka halv sju till halv åtta. Så brukar jag ta en proteinshake efter och detta blir det sista jag äter under dagen. Räcker det? Jag har hört att man ska äta en större måltid några timmar efter träning men det går ju inte när tränar så sent.
  Tack för en grym blogg!

  1. Hej Amanda och tack snälla för din kommentar vad glad jag blir att höra <3 Vad kul att träningen går så bra och stort grattis till dina resultat! Wow vad duktig du är! Jag förstår och det låter som att kosten behöver kollas över. Har du någon som hjälper dig med det? Om inte så rekommenderar jag att du träffar någon som kan lägga upp ett specialdesignat schema till dig utefter din kropp och träning då det är omöjligt för mg att ge dig råd utan att veta allt om dig 🙂 Lycka till Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar