Annons
Annons


RECEPT MANDELMJÖLK


Jag har den senaste tiden blivit helt besatt av mandelmjölk. Tyvärr finns det inte alltid att få tag på osötad mandelmjölk i affären så därför testade jag att göra egen och tänkte dela av mig av recepetet här…

(0)

14 kommentarer till “RECEPT MANDELMJÖLK”

  1. Istället för salt brukar jag smaksätta med lite bourbon vaniljpulver, det blir också väldigt gott. Men nästa gång jag gör mjölken ska jag testa med salt istället.

    1. Ja eller varför inte ha båda 🙂 jag tänkte testa med vaniljpulver nästa gång. Tror också det kan vara gott med lite kardemumma 🙂

  2. Vilken slags mandel använder du?? Rostade och saltade eller sötmandlar?? Oskalde eller skalade?? 🙂 kanske är en jätte dum fråga men verkar som ett toppen recept som jag gärna vill prova då jag är lite känsligt mot laktos.

    Jätte bra blogg!!

    1. Tack snälla 🙂 Det är ett toppenbra alternativ till mjölk och jag anväder vanliga sötmandlar med skal på. Det silar jag bort när jag häller upp mjölken 🙂 Måste testas!

    1. Yes det har de och den är röd på ovansidan av förpackningen. Tyvärr så har inte min närmsta butik fått in den än, men hoppas på att den snart kommer 🙂

  3. Det här kanske är en dum fråga men jag förstår inte riktigt vad du menar när du skriver ”Sila mjölken”.. Ska man hälla mjölk i det man har mixat och sen sila eller i en annan turordning? Typ hälla upp mjölken genom en sil? Och hur mycket mjölk tar till på 2 dl mandlar för att det ska smaka bra?*känner mig otroligt dum nu* hehe..

    1. Hej Louise! Inga frågor är dumma. Nej man ska inte hälla komjölk i över huvudtaget. När du mixar mandel och vatten så blir det ”mjölk”= Mandelmjölk. Dock så är det massa skal kvar från de mixade mandlarna som behövs silas bort för att få en slät mandelmjölk. Hänger du med?

  4. nu är ju havs salt inte det bästa valet dock, rosa himalayan salt är ett så mycket bättre alternativ än vanligt bordssalt

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar