Annons
Annons


RECEPT – ENKELT, NYTTIGT, PROTEINRIKT OCH GLUTENFRITT BRÖD


Här kommer receptet på de otroligt goda glutenfria proteinfrallorna jag bakade i veckan. Ska även kolla om jag kan göra dem helt mjölkfria också tills nästa gång genom att använda havregurt istället för kvarg? I alla fall så är de här frallorna proppfulla med proteiner och bra kolhydrater och perfekt till frukost eller mellis! Dessutom är de riktigt goda och superlätta att göra! Perfekt! 🙂

Ingredienser: 3 dl havregryn ( Vill du ha dem helt glutenfria så välj sempers glutenfria havregryn), 1,5dl ONE BAKE (naturellt värmetåligt protein) Fitnessguru, 1,25 tsk bakpulver, 1 kryddmått bikarbonat, 250 gram lättkesella, 2-3 hackade torkade aprikoser, 10st grovhackade valnötter, en nypa salt.

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingridienser i en bunke och blanda sedan ner kesellan. Blanda till en smet och rulla sedan ca 6 lika stora bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera med pumpakärnor. In i ugnen i ca 12 min. Har inte bullarna fått färg då så grädda dem ytterligare några min på 200 grader. ta ut dem och låt dem svalna på ett galler med handduk över.

Annons

11 kommentarer till “RECEPT – ENKELT, NYTTIGT, PROTEINRIKT OCH GLUTENFRITT BRÖD”

 1. Hej Ida, Jag undrar om det finns möjlighet att få rabatt på fitnessguru genom dig? Ser att du handlar en del där så tänkte om det går? Super bra blogg! 🙂

  1. Man har kunnat det innan och då skulle man ange koden IdaWargPT. Men vet inte om den funkar längre. Testa 🙂

 2. Hej! Ser supergott ut och jag vill gärna baka dom nu med en gång men jag har inte fitnessguru. Så kan jag ta lite mer havregryn istället att fylla ut med? Det blir kanske lite fel proportioner om jag bara hoppar över det helt och hållet tänker jag 🙂

  1. Fyll ut dem med något annat mjöl som tex, mandelmjöl, kokosmjöl eller havremjöl. Du kan mixa mjölet själv av tex mandlar eller havregryn. 🙂

 3. Hej!
  Jag tror att det är på din blogg som jag har läst ett inlägg om hur mycket man måste äta för att gå upp ett kilo i vikt, det var ett långt inlägg om att man måste äta typ 7000 kcal extra eller någonting, vet ej exakt. har letat igenom din blogg men kan inte hitta det inlägget. Vet du vilket jag menar? tack för en bra blogg
  kram

  1. Hej jag har för länge sedan skrivit ett inlägg men inte att man måste äta 7 000kcal extra. Många som bett om det så ska skriva ett inlägg om hur man går upp i vikt snart. Håll koll 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar