Annons
Annons


PUMPA- & POTATISSOPPA (vegan) – RECEPT


img_5014-2.jpgimg_5015-1.jpgimg_5012-2.jpg

God morgon hjärtan! Hur trevligt ser inte detta ut att vara? Min kära pojkvän bjöd mig på det här i söndags. Sååå gott! Det är pumpa och potatissoppa med bovetekex och avokado. Så enkelt, nyttigt och helt veganskt! MUMS säger jag bara! Har en känsla av att jag kommer äta det här ganska många hånler under denna höst/vinter då jag älskar att äta soppa när det är kallt ute. Har ni något gott recept på soppa så får ni mer än gärna dela med er?

Annons

 RECEPT PÅ PUMPA & POTATISSOPPA

INGREDIENSER:
6 potatisar
1/2 butternutpumpa
ca 8 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 tärnad gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
1 msk olivolja
Salt, peppar, färsk basilika

GÖR SÅ HÄR: Skala och skär upp potatis, pumpa och lök och bryn i lite olivolja i en kastrull. Häll sedan på vatten och lägg ner resten. Låt koka på låg värme med lock på i ca 12 min. Mixa sedan allt i en mixer eller med en stavmixer till en slät soppa. Toppa med färska groddar och tofu. Vi åt bovetekex med avokado och örtsalt till. 

8 kommentarer till “PUMPA- & POTATISSOPPA (vegan) – RECEPT”

 1. Nu är det verkligen sopptider – vi kör en soppdag varje vecka så den här ska jag testa! Rödbetssoppa är också en favorit, eller att bara köra random rotsaker som mixas efter kokning. Lite på en höft sådär, men såklart bra med recept!

 2. hej Ida, jag och min kompis ska till Stockholm i helgen och undrar om du har något tips på någon resturang med riktigt bra vegansk/vegetarisk mat?

 3. Tack för tips – dina recept är kanon och passar mig perfekt. Tips på superenkel god soppa: Tina en påse frysta gröna ärtor i lite buljong (vatten + buljongpulver), häll i en burk kokosmjölk och en stor påse spenat, mixa med stavmixer. Salta och peppra. Vi brukar ha pasta i och vitlöksbröd till.

 4. Hej,

  Jag skulle faktiskt tipsa linssoppa ( röda eller gröna linser båda går lika bra) med spenat så sjukt gott! Man kan ha i potatis, morötter, kikäter, böner etc.

  Min linssoppa består

  – Gröna linser ( mängden beror på hur tjock du vill ha soppan)
  – 2 Potatisar
  – Massa spenat
  – 3 klyftor vitlök
  – kikärtor
  – morrötter
  – massa krydder

  Brukar ha feta ost till och boveteknäcke

 5. Hej jag testade göra detta recept idag men jag bytte ut en potatis mot en liten sättpotatis, det vart supergott :).

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons




Laddar