Annons
Annons


PULSTRÄNING


Igår på gymmet så använde jag min nya pulsklocka från Puma vid min konditionsträning.

Att pulsträna är mycket effektivt och en pulsklocka vid konditionsträning är något jag kommer använda på mina klienter sedan. Alla har vi olika mål: få bättre kondition, öka mjölksyratröskeln, gå ner i vikt, öka uthålligheten. mm. mm. Med hjälp av en pulsklocka kan man hålla koll på vilken av de 5 pulszonerna man ska lägga sig för att uppnå sitt mål snabbast möjligast.

Annons

DE 5 OLIKA PULSZONERNA.

– 50-60 % av maxpulsen – Vardagsmotion. Bra för tex. nybörjare, gamla, sjuka mm. Bör utföras varje dag.

– 60-70% av maxpulsen – Fettförbränningsträning. Behaglig träning då man får upp ett litet flås men kan fortfarande prata. Bra att utföra varje dag för att förbättra hälsan.

– 70-80% av maxpulsen – Cardioträning. Konditions och uthållighetsträning.

– 80-90% av maxpulsen – Tröskelträning. Prestationshöjande träning för idrottare. Träning på denna nivån kan höja mjölksyretröskeln.

– 90-100% av maxpulsen – Högintensiv-/Anaerobträning. Explosiv snabbhetsträning för eliten. Mycket tung träning som kan utföras i tex korta intervaller.


För att enkelt räkna ut sin maxpuls kan man göra följande:

MÄN 220 – sin ålder = Maxpuls

KVINNOR 226 – sin ålder = Maxpuls

Så om jag skulle räkna ut min maxpuls (jag är 24 år) skulle det bli 226-24= 202. Så min maxpuls är då 202 och om jag vill ägna mig åt Carioträning så skulle jag ligga på 70-80% av min maxpuls vilket är ca 140-160.

Det var precis i dessa zoner jag låg i igår under min träning eftersom jag är ute efter att förbättra min kondition och uthållighet. Smart va? 😉

Så pulsklockan är ett hett tips till alla er som vill ha effektivare träning!

3 kommentarer till “PULSTRÄNING”

  1. Är det så att du pluggar lite samtidigt som du skriver! Skitsmart Ida!
    Vi är ju snart kollegor på riktigt som du ligger i med pluggandet! Trevligt!

  2. Hallå Hallå! Hittade in till din blogg när jag sökte efter pulsklockor! Har tittat lite på denna variant som du skriver om.. har du använt den nåt mer, sporrar den, obekvämt med bandet, ja va tycker du om den helt enkelt. Är helt lost! 😉 Tacksam för svar!!

    /Bella

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar