Annons
Annons


PROMENAD INNAN ELLER EFTER FRUKOST?


Så var det tjat om dessa promenader. Ska man gå innan eller efter frukost?

Svar på kommentar…

Hej! Vad anser du om att gå innan frukost? Du vet att du går ner markant i vikt av att gå innan frukost med ingen kost i dig? Vill du gå ner i vilt? Förstår art du är mkt o rör på dig och med ditt yrke men ibland känns det som
Att du rör på dig onödigt
Mkt?

Annons

SVAR: Hej! Jag anser att det kan man göra som man vill, spelar ingen roll. Orkar man gå/träna innan frukost så gör man det. Jag går innan frukost för att komma iväg snabbt, annars fastnar jag framför datorn i någon timme och kommer inte iväg. Det har faktiskt gått riktigt bra att gå innan frukost och jag gillar det. Ofta tar jag en proteinshake innan jag går för att inte bryta ner muskler under promenaden då promenad är katabolträning (nedbrytande). Vad grundar du ditt påstående ”man går markant ner i vikt av att gå innan frukost” på? vad spelar det för roll om man går innan eller efter frukost? Förklara? Visst kan man komma in på fettförbränning tidigare då det i vissa fall inte är lika mycket glykogen lagrat i kroppen på morgonen men i det stora loppet handlar allt om kalorier in och ut. Går jag morgonpromenad på tom mage och sedan äter 2000 kalorier över min ”kaloribudget” så kommer jag då markant inte gå ner i vikt!

Jag har absolut inte som mål att gå ner i vikt då jag tycker jag har en jätte fin kropp och är nöjd! Mitt mål är att må bra och finna lugn och energi och det tycker jag verkligen att jag får ut av mina morgonpromenader.

Jag tycker absolut inte jag tränar onödigt mycket! Jag är en person som behöver röra mig mycket för att må bra! Vissa perioder blir det mer och vissa lite mindre. Återigen, jag gör som jag känner för. Jag har varit övertränad i 3 år under min dansutbildning då vi tränade 6,5 timme om dagen 5-6 dagar i veckan på samma muskelgrupper. Det var en pina och inte alls hälsosamt för kroppen. Men tyvärr så är det det upplägget inom dansvärlden. Den gamla skolan, ju mer desto bättre utan några som helst grunder för att det stämmer! Jag vet hur det känns att vara övertränad och tänker göra allt för att undvika att det händer igen! Inte kul!

Tack för din kommentar!

Mvh Ida

6 kommentarer till “PROMENAD INNAN ELLER EFTER FRUKOST?”

 1. Hej Ida! Det är så att jag är 17 år gammal och är VÄLDIGT dans- och träningsintresserad. Jag dansar ca 9-10 gånger i veckan och tränar även lite hemma. Men eftersom jag har träning direkt efter skolan och kommer hem så sent på kvällarna äter jag väldigt oregelbundna tider.. Min fråga till dig är: vad bör jag äta för att orka mer och samtidigt bygga muskler? Vad, hur ofta och när bör jag äta? 🙂

 2. Bra svar Ida!! Tänk om fler kunde sluta bry sig om andra hela tiden och ta tag i sin egna liv! Märkligt men just det här med träning är ett väldigt känsligt och… (ett till ord som jag inte hittar??) Så fort ngn rör på sig mycket och ofta så måste ngn opponera sig mot detta och ha åsikter! Jag vet inte hur du upplever det men jag upplever det att rör man för mycket på sig så är man lite knäpp?? Typ hon måste vara sjuk som aldrig kan sitta still.. Det är mer normalt att typ ligga hemma i soffan å slöa äta pizza å kolla film hela dgr ..haha nää men du fattar hur jag menar?! Men jag antar att det är den svenska avundsjukan som ligger bakom, att personen ifråga bara är avundsjuk på att man är så hurtig å hälsosam precis så som personen själv önskade att den var men inte har ork lr karaktär till!!
  För mig är det helt normalt att både köra ett träningspass och en långpromenad på samma dag. Älskar det och jag kör på oavsett vad ngn annan säger! Huvudsaken är att jag mår bra! Det är ju min kropp och själ ingen annans!
  So keep up the good work girl! You doing it just fine! 🙂

  kramar carro

 3. Ett bra svar tycker jag, skulle vara kul att höra vad kommentatorn tänkte med: ”att man går ner markant av att gå en promenad innan frukost”?
  Har alltid funderat varför man ska gå innan frukost och har inte fått något bra svar på det, alltså att det skulle vara mer effektivt eller bättre för viktnedgång ect.
  Och jag håller med dig att man ”fastnar” om man äter frukost innan, en kopp kaffe eller en frukt innan för att stilla hungern kan räcka!

  Tack för en bra blogg och ett bra svar!:)

 4. Bra svarat! Förstår inte varför folk ska anta att man tränar i syfte att gå ner vikt / med viktfokus jämt.. Har fått höra att jag har ätstörningar/träningsstörningar av alla dess slag bara för att jag gillar att träna och tycker det är viktigt med hälsosam kost. Endel verkar ha svårt att förstå att alla människor finner glädje i olika saker. Vissa finner glädje i att se på tv (och gör därför det när de får tid över), medan andra finner glädje i att träna och röra på sig! Önskar verkligen att folk kunde sluta vara så trångsynta och förstå att alla är olika, och kunna glädjas åt folk som hittat något de verkligen älskar! Man ska ju göra det som gör en själv lycklig och glad!! (oj, långt kommentar, men tycker det är viktigt att ta upp…)

  Vet att jag skrivit det förut, men toppen bra blogg! Så inspirerande! 🙂

 5. Hej Ida!
  Tack för en superbra blogg!! 😀

  Jo min fråga till dig handlar om lår. Jag har som mål att minska mina lår så jag kan få ett mellanrum mellan dom och att dom ska bli mera fasta liksom. Skulle vara så himla skönt!
  Jag vet att det inte går direkt att punktförbränna men jag vet inte riktigt hur jag ska träna för att de ska bli mindre och inte stora och klumpiga med en massa muskler, vill dock ha kvar mina muskler jag har nu. Men har du nåt tips på hur jag ska träna eller några speciella maskiner som kan hjälpa eller några jag ska undvika? 🙂
  Jag dansar ca 4 gånger / vecka och försöker gå till gymet 3-4 ggr. 🙂

 6. Att vara katabol innebär att man inte ätit på länge/manhar varit inaktiv, och att kroppen börjar ta från ens energireserver. En promenad i sig är inte katalbol, men om man inte ätit på länge så är kroppen i katabolt läge, nedbrytande – inte anabolt, dvs. muskelbyggande.

  Bara en rättelse 🙂

  Hoppas allt är fint med dig. /Amy

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar