Annons
Annons


PROBLEM MED ATT BYGGA MUSKLER?


Många har problem med att bygga muskler och förutom att du äter rätt, utför övningarna rätt, tränar kontinuerligt så spelar faktiskt generna in. Det finns 3 olika kroppstyper…

Endomorph: Din kropp är naturligt stor och din kroppstyp har ofta ett rundare ansikte, breda höfter, stora ben och långsam metabolism. Du är typen som går upp i vikt och lägger på sig fett utan svårighet. Men du har även potential att utveckla muskler snabbt men musklerna kommer att gömma sig under fettet vilket kommer att göra att du kommer att se klumpig ut. Därför måste du först bygga muskler och sedan bränna fettet för att musklerna ska framträda på din kropp.

Annons

Ectomorph: Du är liten och smal med väldigt lite muskler, du har hög metabolism, tunna axlar, höfter och midja. Du har svårt för att gå upp vikt och utvecklas oavsett hur mycket du äter. Det kommer krävas mycket högre ansträngning från din sida att uppnå bra resultat jämfört med andra.

Det kommer att ta längre tid och extra ansträngning för att uppnå resultat. Det är fortfarande ingen omöjlighet men det är väldigt svårt att lägga på sig vikt och muskelmassa.

De flesta människor är antingen Ectomorph eller Mesomorph, men kan också vara en bladning av de båda.

När du identifierat dig med din kroppstyp så är det lättare att lägga upp ett träningsprogram som passar just dig och din kroppstyp! LYCKA TILL! 🙂

4 kommentarer | Translate


Annons
Laddar