Annons
Annons


PERSONAL TRAINING SCHOOL – BÄSTA PT UTBILDNINGEN


Har fått flera mail och kommentarer där ni bett mig om att berätta om min utbildning på Personal Training School och det gör jag mer än gärna.

Valet av skola var ganska självklart då jag endast hört bra saker om denna utbildning och alla jag frågat har sagt att PT-School är den mest seriösa och bästa utbildningen med grymma lärare.

Annons

Med dessa ord hade jag väldigt höga förväntningar när jag började skolan och jag var även väldigt nervös då jag hör att denna utbildningen är den absolut tuffaste med många svåra prov och jag har aldrig ansett att plugga varit min starka sida.

Men alla goda ord om skolan stämde och jag njöt av varenda minut på utbildningen tillsammans med min klass. Måste verkligen berömma lärarna då de är väldigt pedagogiska och förklarar alltid på ett sätt så man förstår. Under utbildningen får man lite panik då man inte förstår hur man ska komma ihåg allt, men när man sedan tar upp böckerna för att plugga blir man förvånad över hur mycket som faktiskt fastnat 🙂

Utbildningen finns i 3 steg.

Prep. kursen: Den är 2 dagar lång över en helg. Jag är så glad att jag gick denna förberedande kurs. Man kanske skulle kunna tro att man kan hoppa över denna om man tränat mycke, men vet man inte vad en lateralflexion, retroflexion, saggitalplan, Humerus eller Latissimus Dorsi är så skulle jag verkligen rekommendera att gå denna kurs. Man blir jätte inspirerad och förberedd på den intensiva utbildningen som komma skall.

Steg 1: Denna utbildningen är på 9 dagar i sträck mellan 8 och typ 18 eller 19 varje dag. Långa dagar med massa intressant information och även massa praktik i gymmet. Man blir fullproppad  med all info man behöver för att bli en duktig PT. Efter dessa 9 dagar är det dags att börja få in och lära sig all info då man måste tenta av 7 teoretiska (Anatomi, Fysiologi, Näringsfysiologi, Biomekanik, PT som yrke, Träningslära och Stretch) och sedan 3 praktiska delar (kondition, styrka och stretch). Skolan är öppen varje dag och man kan gå dit och sätta sig och plugga, kolla på skeletten och få hjälp av lärarna. Man har även tillgång till gymmet där man kan öva in alla praktiska delar.När man klarat alla prov får man sitt utbildningsbevis som Personlig Tränare och kan börja jobba.

Steg 2: Många väljer även att gå denna sista utbildning då man lär sig massa tester och går in lite djupare i alla ämnen. Jag kommer välja att gå denna som en vidaretbildning senare och berättar då mer om den 🙂

Jag valde definitivt rätt utbildning och har man tänkt att jobba som PT så tycker jag att det finns en utbildning att välja på och det är denna. Priser och mer info hittar ni på deras hemsida http://pt-school.se

(Obligatorisk)Annons
Laddar