Annons
Annons


PERSONAL TRAINING SCHOOL – BÄSTA PT-UTBILDNINGEN


Svar på kommentar…

Hej Ida! Går du på någon utbildning? Hur blir man PT?

SVAR: Hej! Vad roligt att du frågar denna frågan för jag tänkte precis skriva ett inlägg om min PT-utbildning eftersom jag börjar plugga steg 2 på min utbildning nu på lördag.

Annons

Det finns en djungel av olika PT-utbildningar där ute men egentligen finns det bara en utbildning som gäller om man ska bli en grym PT och det är den utbildning jag gått, Personal Training School. Alla arbetsgivare på gymmen där ute är mycket medvetna om att personer som gått denna utbildning och klarat proven har stor kunskap och en mycket hög lägstanivå. Utbildningen är grymt tuff men väldigt väldigt bra! Har man tänkt utbilda sig till Personlig Tränare så finns det inget annat val än Personal Training School!

Så för att svara på din fråga, ja jag är utbildad Personlig Tränare på Personal Training School i Stockholm. Först pluggade jag den förberedande kursen på 2 dagar, pluggade själv i någon vecka för att förbereda mig. Sedan gick jag steg 1 i 9 dagar och var sedan tvungen att tenta av 7 teoretiska prov och 3 praktiska. Jag körde på stenhårt med plugg och klarade det på 4 veckor medan det faktiskt finns personer som inte är klara än och faktiskt personer som aldrig blir klara. Allt beror alltså på hur snabbt man får in saker och hur mycket man pluggar. Efter att ha klarat de proven är man Personlig Tränare. Nu på lördag kommer jag börja steg 2 i 9 dagar och lära mig mer djupgående i alla ämnen, som olika tester, fettmätningar mm. Sedan måste jag tenta av ett antal prov igen och har då fått det Blå Kortet och är licensierad PT i hela Europa.

”Din aktuella licens från Personal Training School – Blå Kortet – är en garanti för att du har genomgått den mest omfattande utbildningen om träning, kost och träningspedagogik som finns idag.”

Kan man även tänka på när man väljer PT att alltid fråga vad den har gått för utbildning. Tänker inte nämna några namn men har fått tagit över flera klienter som blivit skadade av före detta PTs för att de inte varit noga med deras teknik och de har utbildat sig på tex. gymmens egna utbildning. Så om ni väljer en PT som gått Personal Training School så vet ni i alla fall att denna genomgått en sjukt bra utbildning och bör ha en hög lägstanivå.


7 kommentarer till “PERSONAL TRAINING SCHOOL – BÄSTA PT-UTBILDNINGEN”

 1. Underbart att nedvärdera alla andra och höja upp dig själv. Din blogg i ett nötskal.

  PT-school är bäst enligt vilka kriterier och standarder? Hur vet du vad vissa gyms utbildningar är? Har du någon som helst form av fakta bakom dina inlägg?

  Jag har personligen jobbat ihop med en tjej som utbildat sig just på PT-school och hon fick sparken rätt omgående, aldrig stött på en mer korkad människa. Innebär det då att skolan är dålig eller helt enkelt att just hon är det?

  Snacka om att generalisera. Riktigt dåligt av någon som ska vara en förebild för andra tjejer. Fy säger jag bara.

  1. Jag vet hur de andra utbildningarna är upplagda och jag vet hur deras tester ser ut och att de i stort sett släpper igenom alla. Är heller inga intagningskrav för att få gå dem förutom att man betalar. Forskade rejält innan jag själv valde utbildning så ja jag har fakta bakom mina inlägg och jag vet att PT-school är den tuffaste och bästa utbildningen. Sedan finns det självklart andra PTs som är grymma fast de inte gått där men som jag skriver så kan man vara garanterad en hög lägstanivå om PTn klarat sig igenom alla test, vilket man bör kolla.

 2. Hej! Tycker du har en jättebra och motiverande träningsblogg!:) Planerar själv att utbilda mig till PT så det är så kul att läsa det någon som kan skriver!
  Jag har iaf en fråga som jag googlat och snackat med många olika om, och fått olika svar. Är det sant att om man tränar med för hög intesitet på morgonen (innan frukost) så förbränner man musklerna? Och om man ex. promenerar så förbränner man fettet?
  Jag har också hört att det är bra att gå/jogga lugnt i 40-90 min efter att man kört 1 h styrka eftersom kroppen då gjort slut på kolhydraterna och då bara bränner fett?
  Skulle bli väldigt tacksam om du svarade =)

 3. Hej Ida!

  Jag vill verkligen beställa Heat men jag undrar hur många tabletter om dagen ska man ta på tränings- samt träningsfria dagar? Och blir man helt hyper? Tack för en bra blogg!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar