Annons
Annons


PAIN


God morgon!

Har precis fått i mig en tallrik havregrynsgröt med ägg, äpple och kanel och är nu laddad för dagens träning, 3 timmars dans! Haha eller laddad var nog att ta i, min kropp värker efter gårdagens träning. När man dansar mycket är det inte bara träningsvärk som gör ont utan får liksom ont i leder mm. Det är väldigt lätt att bli överansträngd då man använder samma muskler i 3 timmar varje dag i veckan 😀 På gymmet kör man ju oftast en muskelgrupp i taget med flera vilodagar på den muskelgruppen, men det går ju inte direkt i dans.

Annons

Höftböjare/Psoas, adduktorerna  och Gluteus medius och minimus blir lätt överansträngda då man ofta står på 1 ben och balanserar (då jobbar gluteus musklerna) och sedan lyfter benen hela tiden (höftböjarna) och sedan står i utåtvridet läge (adduktorerna).

Ja ni förstår.

VAD SKA NI TRÄNA IDAG?

4 kommentarer till “PAIN”

 1. Kör hårt Ida! Vi ses idag på båda klasserna!
  Du glömde att vaderna dödar en också efter alla balanser och hopp 😉

  1. Hihi vi är grymma som tar oss iväg på klass varje dag 🙂 yes vaderna eller som du sa gastrocnemius svider endel de också : D

 2. hej ida!
  jag undrar om du har nåt bra tips på vart man kan köpa billiga danskläder? jag ska börja på en förberedande linje i höst, och måste ha massa nya danskläder, dyyyyrt! jag har köpt balettdräkter, skor och lite sånt på dance&gymshop, men jag måste också ha massa trikåer, hotpants mm och jag undrar om du har något bra tips på vart man kan köpa det? det känns lite dyrt att köpa vanliga svarta hotpants eller typ cykelbyxor för typ 300 spänn på en dansaffär…… trikåer kan man kanske köpa på typ H&M? tack för en bra blogg! kram

 3. Ja för fan, glasklart! 🙂

  SV: Japp.. det är faktiskt lika kul varje gång man är uppe på skolan igen för nån utbildning!
  Nej, ingen kost.. läste kost för idrottare på distans, men hoppad av inför sista arbetet, haha.. slöfis! (plus mkt jobb)

  Tack för det, rygg är grymt som du vet att jag tycker! 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar