Annons
Annons


ÖVERTRÄNING


SVAR PÅ KOMMENTAR:

Hej på dig!
Vill först och främst säga att jag beundrar dig otroligt mycket, och jag älskar dina mat- och träningsråd! Jag dansade även för dig för typ fem år sedan, och du var alltid så glad och inspirerande!

Annons

Nu till min fråga (frågor)…

Jag har läst allt jag kan hitta om det här med proteinpulver både på din blogg och andra internetsidor, men jag blir inte klok på det. Det står ofta ”tränar du mycket” så… Jag har ingen riktig uppfattning om vad mycket är. Jag dansar 7 ggr i veckan, har PT en gång i veckan och försöker gymma minst en gång i veckan utöver det. Kör även kondition på crosstrainer då och då (gjorde det varje dag förut, men blev tillsagd att det inte var bra för att man blir övertränad?) Är detta ”mycket”? Är det rimligt för mig att börja använda protein pulver om jag vill få mer muskler, och bli av med underhudsfett? Och behöver jag träna mer för att se resultat?

Och till nästa fråga, jag var inte nöjd med mig själv för ett år sedan. Åt jättemycket sötsaker och snacks och såg helt enkelt stor ut. Slutade då totalt med detta, och gick ner 7 kg på detta år. Dock började jag nyligen ha dessa komplex igen, och började äta mindre och inga kolhydrater. Detta har i sin tur lett till att jag börjat få ätstörningar. Hur håller man sig ifrån detta? Jag har svårt att skilja på att äta ”nyttigt” och detta. (Därför älskar jag dina mattips!)

Tack så hemskt mycket för en inspirerande blogg!

SVAR: Hej tjejen! Tack så mycket för din fina kommentar!

Det ringer varningsklockor i mitt huvud när jag läser det du skriver! Det är en hårfin gräns mellan att vara nyttig och att ha ätstörningar! Jag tycker absolut att du tränar mycket! Vet inte hur din kost ser ut men att börja med ett proteintillskott kan vara bra för dig! Men du ska inte ersätta någon måltid med proteinpulvret utan i så fall bara lägga till det i din kost!

När du tränar så mycket är det ingen bra ide att ta bort kolhydraterna, de hjälper också till att återhämta och bygga upp din kropp och muskler! Det du kan göra är att välja att äta ”bra kolhydrater” tex. som fullkornsprodukter, quinoa och dinkelvete.

Att vara övertränad är inte roligt och har hänt mig ett antal gånger under min skoltid! För att undvika detta gäller vila, mat och sömn! Det gör också, tro det eller ej, att man blir mer tränad! Tränar du för hårt och får i dig för lite mat så bryter du bara ner dina muskler och det vill man ju inte! 🙂

4 kommentarer | Translate


Annons
Laddar