Annons
Annons


ÖVERTRÄNING


Sitter och äter frukost och googlar runt och skrattar lite för mig själv när jag läste detta:

”Se upp med hård träning
Ju längre och oftare du tränar, desto mer fett förbränner du. Men se upp, om du tränar för hårt får din kropp inte möjlighet att återhämta sig. Resultatet blir att din form faktiskt blir sämre och dina muskler mindre. Träna därför aldrig två dagar i sträck.”

Annons

Hmm 2 dagar i sträck? Vad händer om man tränar ett halvår i sträck 5 gånger om dagen?

Insåg precis hur mycket jag faktiskt tränar och hur dåligt upplägg det är på träningen på Balettakademien! Jag vet att de jobbar på att förbättra det och att det finns mycket bra personal på skolan som försöker få bort den ”Gamla skolan” och införa ett hälsosammare och effektivare upplägg av våran träning! Hoppas de lyckas komma fram till något bra snart för det är inte optimalt för kroppen att träna så mycket och med det upplägget på träningen som vi har! Musklerna har inte en chans att återhämta sig hur mycket man än sover och äter! Det går bra i början av terminen men när det börjar närma sig slutet (som nu) så är det farligt och stor chans att skada sig, vilket många också gör!

Under min 4 veckors period när jag hade dansförbud innan sportlovet så märkte jag hur stark jag blev och att mina muskler växte! Jag tränade på gymmet 6 dagar i veckan med 1 vilodag och det gav mycket bra resultat! När jag sedan kom tillbaka och kunde vara med och dansa igen märkte jag hur mycket starkare jag  blivit och hur jag faktiskt nu kunde göra saker jag aldrig förstått eller kunnat göra innan!

Nu efter många veckor i skolan med sjukt mycket dansträning har jag fortfarande kvar mina muskler jag byggt upp under rehabperioden, men de är övertränade! Jag ser heller inte att jag byggt nya muskler utan bara att jag blivit mer ”deffad” vilket jag inte är ute efter!

Allt detta är bara funderingar som ploppade upp i mitt huvud när jag läste artikeln men det är något som borde tas tag i och göras något åt eftersom överträning är ett stort problem på våran skola! Det är svårt eftersom det är dans det handlar om och man måste repetera och repetera för att få in teknik mm. i kroppen men jag är säker på att det går att komma på ett bättre upplägg!

För starka dansare är ju vad vi vill bli!

6 kommentarer | Translate


Annons
Laddar