Annons
Annons


OROLIG MAGE AV VEGANSK MAT


En fråga till dig Ida. Jag åt vegetariskt i januari och nu de två senaste veckorna har det blivit 100 % veganskt. Mycket eftersom jag ändå inte tål mjölkprodukter.. Det är bara de att min mage är kaos,den krampar, är orolig och har en massa ljud för sig ? Hur var det för dig när du ändrade till en mer vegansk kost? Hade du också besvär till att börja med? Det är ju iofs väldigt individuellt hur man reagerar,men förutom problem med mage så älskar jag äta veganskt. Ha de fint och glad påsk! //Linda

Annons

SVAR: Hej fina du! Gud vad kul att höra och grymt jobbat! Älskar verkligen den veganska kosten och jag har absolut också haft och har forfarande ibland problem med en kaosig mage. MEN jag vet exakt vad det beror på när jag får det och det är för att jag äter saker som jag vet att magen inte gillar men som är så goda att jag skiter i det 😀 Haha. Ex bönor, linser, hummus. Jag bara älskar det men det gör verkligen inte min mage. Det går bra i liten mängd men när det väl går bra så tänker jag alltid att det här är inga problem och äter det i varje måltid flera dagar i rad och det blir kaos. Haha. Så nu ska jag försöka bli bättre på det. Sedan är det en omställning för kroppen att äta så mycket kolhydrater och fibrer som man får i sig och min mage lugnade sig efter någon månad så håll ut. Äter du mycket bönor, kikärtor, linser mm. så testa dra ner på det och se till att lägga dem i blöt innan du kokar dem.

Sedan har jag även börjat lära mig mer om food combining. Såg en video med Freelee the banana girl här om dagen som är väldigt intressant (du kan se den ovan). Tror jag ska köra en vecka efter påsk där jag testar hennes tips. Mycket intressant! Vet sedan tidigare att det bästa är att inte blanda så mycket mat som man (i alla fall jag) gör. Äter jag ex en smoothie på bara banan och dadlar eller en sushi på bara ris, avokado och gurka så för jag absolut inte ont i magen utan känner mig piggare och platt mage. Men gör jag en stor sallad med ex quinoa, sallad, bönor, frön, frukter mm så blir det kaos. Jag är absolut ingen expert på det här med food combining än, så har jag någon läsare som vet mer om ämnet så snälla kom med era bästa tips?!

Kram, Ida

15 kommentarer | Translate


Annons
Laddar