Annons
Annons


ORD SOM SÅRAR


question-answer

Hej Ida. Jag har tidigare i perioder lidit av både anorexia och bulimi, men är dock nu “friskförklarad”. Har börjat träna och försökt leva hälsosamt igen, men tankarna finns fortfarande där och är nu starkare än någonsin.

Annons

Får även höra att min kropp är “som en nioårig pojkes” och att ingen kille någonsin skulle vilja ha någon som ser ut som jag. Super jobbigt att balansera på den där tunna linjen och fortsätta hålla dieten och träningen på en hälsosam nivå då det känns som om att jag dras åt två olika håll liksom. Vet att du också har lidit av ätstörningar och undrar om du har något tips på vad jag kan göra när tankarna blir för starka eller kommentarerna för sårande liksom. Du är en såååån inspirationskälla för mig och din blogg hjälper mig faktiskt att kämpa vidare, hur smörigt och klyschigt det än låter, mot ett sunt liv. Vart ett väldigt långt inlägg men hoppas att du orkade läsa hur som helst. Lots of love!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar! Att få höra dina ord betyder så mycket för mig och förstår då varför jag driver den här bloggen. Kan jag hjälpa en enda person till ett bättre liv så är all tid jag lägger på mina kanaler värt det! Ja jag har haft ätstörningar och de där tankarna var svåra att bli av med men det går. Jag är väldigt envis av mig och jag bestämde mig bara en dag att nu får det fan vara nog med att misshandla kroppen. Jag vet att min kropp behöver mat och energi för att må bra så jag försökte inte reflektera så mycket över maten utan bara bestämde vad jag skelle äta och åt. Jag la till extra fett som olja, smör, avokado, nötter mm i alla måltider, adderade kolhydrater (som jag tidigare varit livrädd för) slutade kolla innehållsförteckningen på saker och tog bort alla förbud. Ett tänk som har hjälpt mig mycket är 80/20. Äter man 80% bra mat så kan man äta vad man vill resterande 20%. När man väl börjar äta och må bättre så får man en klarare bild av det hela och förhoppningsvis kommer du snart bara skaka på huvudet åt hur du tänkt och inte förstå hur du kunde göra så mot din kropp. Det är inte värt det!

Men något jag reagerar starkt på är hur folk kan säga så till dig? De har ingen rätt att klanka ner på ditt utseende hur du än ser ut. Att säga sådana kommentarer kommer inte att hjälpa dig bli frisk. Tycker du ska säga till de som sagt det att det gjort dig ledsen. Du är alltid fin som du är och du är stark! Du kan bli frisk och du kommer bli frisk bara du bestämmer dig! Massa styrkekramar ♥

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

12 kommentarer | Translate


Annons
Laddar