Annons
Annons


ONT I MAGEN AV NÖTTER?


Kan ni ibland få ont i magen av att äta nötter? Det är inte så konstigt då de är väldigt svårsmälta och innehåller giftiga ämnen. Men det här är något man enkelt kan göra något åt. Genom att blötlägga sina nötter och mandlar tar man bort de giftiga ämnena och kroppen får enklare att ta emot näringsämnena och bryta ner dem.

Jag lägger mina nötter i en burk med vatten och havssalt och stoppar in dem i kylen över natten. Efter det så lägger jag dem på en plåt i ugnen och torkar dem på ca 45 grader. Har man inte tid att vänta 8 timmar på att nötterna ska torka så kan man öka värmen lite, men man ska då vara medveten om att man tar bort vissa bra näringsämnen i nötterna. I alla fall så funkar dessa aktiverade nötter så mycket bättre för min mage så har ni haft problem så testa det här 🙂

Var också noga med att välja ekologiska nötter och mandlar. Kan vara svårt att hitta i butik så därför beställer jag mina Cashews HÄR.

gonuts1gonuts2gonuts4nuts

Annons

15 kommentarer till “ONT I MAGEN AV NÖTTER?”

 1. Åh, vilket superbra tips! Även om jag sällan får ont i magen av nötter vill jag gärna få i mig så lite gifter som möjligt. Tänker dock att det kanske är bättre att lägga dem i en glasskål istället för en plastdito?

  1. Ja men precis, alla borde blötlägga nötterna. Du har helt rätt, bäst är ju att alltid använda glas istället för plast men bor i andrahand och har bara plast för tillfället. 🙂

 2. Hej Ida! Måste bara säga att FORTSÄTT lägga upp och dela med dig av recept. Jag fyllde år för några dagar sen och gjorde din rawfood chokladtårta. Den va så god! T.o.m farmor som bakat i hela sitt 80 åriga liv tyckte den va fantastikt god! Va bara tvungen att berätta de för dig! Kram

  1. Hej Ida och tack snälla för att du delar med dig! haha jag förtrsår precis det där med farmor. Samma i min familj. Godkänner farmor och mormor som är bakexperter så har man lyckats 🙂 Ska kanske testa raw food tårtan på dem nästa gång jag hälsar på dem 🙂 Kramis

 3. Hej Ida!

  Jag har ett problem som jag dragits med så länge jag kan minnas.
  Nästan alltid när jag tränar lite mer ”studsiga” pass, typ är ute och springer, eller går på step-pass eller något liknande, så får jag sån fruktansvärd håll (eller kramp?) i magen. Det sätter sig oftast på höger sida, under de nedersta revbenen och är näst intill outhärdligt.

  Jag har både provat att äta och att inte äta timmarna innan passet och även dricka mycket/dricka lite vatten innan/under passet, men det verkar inte göra någon skillnad.

  Har du något tips på hur man får bukt på detta? Det blir liksom svårt att ta ut sig ordentligt när det gör så sablans ont i magen under passet.

  1. Hej Sofia! Åh jag förstår. hade alltid det problemet när jag var yngre men det har växt bort på mig. Tyvärr så har jag inga råd att ge. Någon annan här som kan rycka in och ge lite tips?

 4. Hej Ida!
  Jag blev så himla peppad av din challenge denna vecka!! Jag menar vem vill inte ha snyggare mage tills i sommar då det är bikini som gäller 🙂 Dock så klarar jag inte din challenge utan jag klarade bara att få till att göra 290 situps på denna vecka 🙁 känns lite tråkigt men jag ska fortsätta tills jag kommer upp till att klara sammanlagt 500 stycken 🙂

  Många kramar! Du är en stor förebild för mig!:) Fortsätt att inspirera och är precis som du är! 🙂 du är grym!

  1. Hej fina Lisa och tack snälla! Så kul att höra att du är med och kör min challenge. Men du har ju 2 dagar till på dig att nå 500 så ännu är det inte kört! 🙂 Kör på bara! Kramis

 5. Hej, jag har tränat i ett par år men aldrig regelbundet, utan det har blivit några veckor med bra träning för att sen köra veckor med noll träning, aldrig riktigt fått upp motivationen, orsaken till det är oftast att inga resultat visar sig. jag är inte över viktig men vill gå ner i fett procent, jag är 170 cm och väger idag 68kg, har sedan 5 veckor tillbaka tränat 4-5 pass i veckan (blandat kondition och styrka, men mestadels kondition 30min/pass, 60 min då jag tränar styrka) jag ser ännu inga resultat varken på vågen eller mått måttbandet. hur lång tid tar det innan man börjar se resultat? jag försöker undvika dåliga kolhydrater på veckorna men på helgerna blir det oftast lite allt möjligt (inget överätande dock) ska det verkligen ta såå lång tid för att se nån ynka minskning av cm eller nått litet minus på vågen, motivationen tappas ju då man kämpar på e flera veckors tid och så händer det inget 🙁 så efter hur länge bör jag börja resultat?

 6. Går det att på något sätt låta nötterna torka utan att värm dem i ugnen? Typ att bara låta de ligga ett tag längre och torka av sig själv eller liknande? 🙂

 7. Funkar det att blötlägga mandlar och cashewnötter i samma och båda över natten? Har för mig cashewnötter bara ska blötläggas 2h men det vore ju smidigast att blötlägga båda lika länge 🙂

 8. Jag har ingen baktanke med min fråga, den är helt uppriktig.

  Har du några belägg för dina uttalanden och rekommendationer som du publicerar på bloggen, gällande exempelvis kostråd?

  Det är ju så att det finns en hel vetenskap bakom val av kost, och på många träningsbloggar tenderar skribenten att förenkla, eller rentav skriva saker som inte är sanningsenliga överhuvudtaget (läs: ej lögn, utan okunskap). Man bör ju helst ha någon slags kompetens inom området, för att faktiskt kunna rådgöra på bloggen som du gör.
  Var och varannan träningsbloggare titulerar sig själv som ‘träningsexperter’ utan att i själva verket varken ha underlag för utlåtanden på bloggen, eller den formella utbildningen att analysera och styrka sanningshalten i dessa. (Jag syftar inte på dig, utan träningsbloggar i allmänhet).

  Jag menar inte att du har fel, jag är snarare nyfiken, men vilka är de farliga ämnena som avlägsnas genom att man blötlägger nötterna?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar