Annons
Annons


ONDA TANKAR OM MAT


Hej Ida!
(har även skickat detta som mejl men vet inte om du tittat eller inte haft tid att svara)

Vet att du skrivit förut om att du hamnade i en dålig cirkel och jämt tänkte på vad du skulle äta, vad och hur du blivit rekomenderad att äta, vad allt innehöll osv…….
Jag har tidigare gjort en BIA-mätning för att se hur mkt för låg min fett% var då jag visste att den var för låg, och den sa t ex att en väl sammansatt måltid för just mig skulle se ut:
14g fett
19g protein
97g kolhydrater

Annons

Detta kombinerat med styrketräning skulle hjälpa mig upp i vikt.
Alltså väldigt mkt kolhydrater och i förhållande lite protein/fett.

Kan du inte skriva ett långt inlägg hur du tog dig ur alla dessa dumma mattankar om hur man ska äta, hur mkt av allt, vad man ska äta och allt annat som hör till!?
Och framförallt – hur åt och tränade du när du skulle få upp din fett%? Kan man träna cardio och ändå öka i både muskelmassa (slanka muskler) och fett? Jag vill nämligen inte bli så mkt ”större” nu utan bara få lagom med kroppsfett men vill samtidigt träna så man håller igång!

Stor kram och lycka till med PT-school och alla andra projekt du håller på med, du är grym!

SVAR: Hej tjejen! Jag bestämde mig en dag för att få slut på alla dessa jobbiga tankar om mat och inte bry mig så mycket om vad jag åt utan bara käka bra vanlig mat tills jag var mätt. Att hålla på att räkna kalorier och dess innehåll fungerar inte för mig eftersom det är väldigt lätt att då hålla på och ändra och fiffla med siffrorna och allt blir så hysteriskt kring just detta. Att bara tänka på att äta mer kolhydrater än vanligt, inte vara rädd för att äta ”onyttigmat” som tex. pasta, bröd och ris och sedan försöka att hellre äta för mycket än för lite hjälpte bra för mig. Eftersom jag tränade så sjukt mycket under denna perioden så såg jag alltid till att få i mig ett extra mål efter middagen och sedan käkade jag mycket nötter hela tiden.

Mitt råd till dig är att sluta tänka mat i siffror, kalorier, onyttig, nyttig mm. och sluta väga/mäta maten och äta bra, vanligt mat regelbundet tills du är mätt.

Det enda maten som egentligen är skadlig för kroppen är transfett som man hittar i mat med lång hållbarhet, friterade saker, chips, kakor, endel godis, choklad mm. Detta försöker jag undvika!

Man kan träna lite kondition samtidigt som man bygger men för att bygga måste man ligga på ett kaloriöverskott och det innebär mängder med mat om man kör mycket konditionsträning. Läs mer om bygga och deffa i ett av mina tidigare inlägg HÄR!

Tack så jätte mycket och Lycka till med allt!

Kram Ida


Kommentera | Translate


Annons
Laddar