Annons
Annons


HELTHY BREAD – RECIPE


DSC_3383DSC_3387this weeks recipeDenna vecka bjuder Elsa på nyttigt bröd/scones. // This weeks recipe by Elsa.

Ingredienser: // Ingredients:

2 dl kvarg // 2 dl quark

1 dl dinkelmjöl // 1 dl spelled flour

1 dl fiber havregryn // 1 dl oats

1 msk linfrön // 1 tbsp flax seeds

1 tsk bakpulver // 1 tsp baking powder

Lite salt // pinch of salt

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan kvargen.

Annons

Platta sedan ut en 3-4cm tjock kaka på en plåt och skär i 4 bitar och ”gaffla några hål. Grädda i ca 10 min på 200 grader.

Proceed like follow: Mix alls dry ingredients and then add quark. Do 3-4 cm thick breads and cut in 4 pieces and make a few holes with fork. Bake in the oven for 10 min in 200 degrees celsius.

mikz

(0)

8 kommentarer till “HELTHY BREAD – RECIPE”

  1. Undrar om du har ngt tips ang storlek på potioner om en inte orkar väga maten och så? Förstår självklart att det handlar om när en själv känner sig mätt, men du kanske ändå har ngt råd.

    Har nog själv kommit fram till att jag öser på för mycket och då jag under några veckors period nu minskat på portionerna och vant mig vid det upplever jag att jag klarar mig lika bra på den nya mängden. Det jag tycker är märkligt är att förut så kurrade magen mkt men upplever inte att min mage gör det nu fast än jag inte äter lika stor mängd varje portion. Vad tänker du om det?

    1. 1-1,5 bit lax/kyckling + 1dl råris/quinoa/glutenfripasta mm + Hur mycket sallad och grönsaker du vill kan vara ett bra mått.

  2. Åh, detta måste jag testa! Älskar hembakt bröd! Har ett supergott och nyttigt musli/granola reccept på min blogg som du gärna får kolla in. Tror du hade gillat de! 😀

  3. Åh, det här receptet sparade jag med en gång, ska definitivt göra dem i helgen! Har inte dinkelmjöl, men hoppas det funkar ok med bovete..?

    Vill även tipsa om detta receptet på bananpankakor med chiasylt –> http://yourinspirationstation.tumblr.com/post/110822871272/banana-pancakes-with-chia-jam Bananpankakor i sig är ju inget nytt precis, men vi passade även på att göra hemmagjord sylt på chiafrön och hallon – hur gott som helst! 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar