(innehåller reklamlänkar till Welloteket)
Godmorgon vänner! Även om det är tidigt på morgonen nu så blir jag så galet sugen när jag ser bilden på den här morotskakan. Den har liksom en cashew- och vaniljfrosting, det låter FÖR gott!
Jag undrar om morotskaka är något typiskt påskfika? Det har varit så mycket morotskakor i mitt flöde senaste dagarna! Hursomhelst, ni ska få det här receptet på en vegansk och lite nyttigare version om ni vill bjuda på något gott i helgen 🙂
Recept & bild: @healthyfrenchwife
DU BEHÖVER:
(till själva kakan)
4,5 dl fullkornsmjöl
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk bakpulver
2 tsk linfrön
3, 4 dl soyamjölk
2 stora rivna morötter
1, 1 dl kokossocker
1 tsk muskotnötpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk kanel
0,8 dl hackade valnötter (om du vill)
En nypa salt
(till frostingen)
2, 25 dl blötlagda cashewnötter
1 msk kokosolja
1,5 tsk vaniljpulver
4 msk vatten
2 msk lönnsirap
GÖR SÅ HÄR: Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan de flytande ingredienserna och rör försiktigt om. Riv morötterna och rör ner dem i smeten. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform, häll i smeten och grädda ca 50-60 min på 175 C. Låt den svalna, under tiden gör du frostingen genom att mixa de blötlagda (och torkade) cashewnötterna med de andra ingredienserna tills det är en krämig och slät massa. Tillsätt mer vatten om det behövs. Låt den svalna i kylskåp ca 30 min innan du smetar på den på morotskakan.
Fler recept:
Nyttig, glutenfri brownie
En uuunderbar äppelkaka
Låter ljuvligt gott 😋. Sånt man ska bjuda på när man jobbar så man får glada kollegor. Ska skriva upp detta 😊.
Ja men ellerhur!! Man blir ju bara sååå sugen 🙂 <3
Fantastiskt recept! En fråga; hur länge bör en blötlägga cashewnötterna?
Låter så gott!! Bakade ett utav dina bananbröd och det blev fantastiskt, har funderat på att även slänga i morötter i den tills jag hittade denna. Går fullkornsmjölet att byta ut mot ett annat mjöl tror du? Även byta sojamjölken mot havremjölk eller liknande? Det kanske inte blir samma typ av konsistens då?