Annons
Annons


NYTTIGA, NÖTFRIA, GLUTENFRIA CHOKLADBOLLAR – RECEPT


IMG_0013.JPGIMG_0008.JPGIMG_0012.JPGIMG_0016.JPGIMG_0017.JPG

Hej mina finisar! Här kommer en favorit i repris på de bästa ”nyttiga”, glutenfria, nötfria chokladbollar jag smakat! De har fått mycket bra betyg av alla jag bjudit dem på och de smakar i stort sett som vanliga kokosbollar. MUMS säger jag bara! Ett tips är att frysa in dem så håller de länge.

Annons

Ingredienser:
• 5 dl glutenfria havregryn

• 1,5 dl kokosolja
• 20 dadlar
• 3 msk kakao
• en nypa havssalt
• 4 msk kaffe
• 2-3 msk agavesirap (valfritt)

kokosflingor att rulla i

Gör så här: Mixa allt i en matberedare. Rulla bollar i kokos (kan behövas ställas in i kylen 10 min innan rullning). Ställ in i kylen i 30 min innan servering.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Läs också:
Glutenfri äppelkaka
7 recept nyttiga sötsaker
Energibars

34 kommentarer till “NYTTIGA, NÖTFRIA, GLUTENFRIA CHOKLADBOLLAR – RECEPT”

 1. Såg i din julklappsvideo att du går mot att bli vegan, gud vad kul! Jag är själv vegan och man märker så stor skillnad kroppsligt och psykiskt 🙂

  1. Ja jag äter i stort sett 70% vegansk mat. Äter mycket ute och reser mycket och då är det ibland svårt att hålla den veganska maten då jag är allergisk mot ex gluten, nötter mm. Men hemma äter jag mest veganskt och gillar det 🙂

 2. IDA!
  Varje gång jag ser ett nyttigt recept på något som jag verkligen tycker om som chokladbollarna ovan så finns alltid kokosolja med i receptet! För det första hatar jag kokosolja och kan varken laga mat eller baka med kokosolja. Sedan har jag också en sambo som är allergisk mot kokos. Vad är en bra ingrediens som jag kan byta ut kokosoljan mot? Helst något som fungerar till andra recept med 🙂

  // Josefine

  1. Hej Josefine! Åh kokosolja som är så gott! 🙂 Ofta kan du byta ut kokosoljan mot ex smör eller ghee eller annat fett/olja men i just de här kokosbollarna kommer nog smör vara bäst. Kramis

 3. Låter supergott! Ska testa någon dag 🙂
  Förresten kommer inte du ifrån Åmål? Åker förbi där med tåg nu och kom av någon anledning att tänka på dig då! ?

  1. Im sorry I don’t think I have so much international readers so I quit writing in english. But Im planning to do a channel with just english language. Wich one do you prefer? Blog or youtube? <3

   1. Both are fine by me! I love following you and your posts are always so motivating! Love ya and keep going! xx

  1. De är söta men innehåller även väldigt mycket bra som väger upp det och de är mycket bättre än vanligt socker 🙂

 4. Hej Ida! Jag har precis skaffat gymkort och undrar om du har några tips på maskiner/övningar för att träna magmusklerna? Jag tänkte köra mest basövningar som marklyft, bänkpress osv för att få en bra grund, men vet med mig att det är svårt för mig att få en fast och platt mage. Så undrar helt enkelt om du har några tips? Förutom det självklara att äta mycket protein och utesluta socker 🙂 kram!

 5. ÄLSKAR DEM! Bjöd hela familjen på dem och alla trodde det var vanliga chokladbollar 😉 sen när jag berättade att där inte var något vanligt socker eller smör i så blev alla chockade 😀

  1. Ja så galet goda är de och de går hem hos nästan alla! Till och med min pappa föredrar de framför vanliga kokosbollar 🙂 Haha Kramis

 6. Du hade ett annat recept en gång på dessa med mindre dadlar , men annars är allt samma.. Vad kommer det sig att du lagt till nästan dubbel så mkt dadlar ? 🙂

  1. Har inte testat men jag antar att det kan gå med typ russin, fikon eller annan torkad frukt. Vet dock ej hur det blir men testa 🙂

 7. Hej Ida!
  Jag undrar om man kan miska på antalet dadlar? Annars så blir de nog ganska sött för min smak och dessutom dricker jag inte kaffe heller, undrar om man kan byta ut de mot något annat?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar