Annons
Annons


NYTTIGA KAKOR – RECEPT


Recept på mina nyttiga, gluten- och mjölkfria kakor som passar perfekt till kaffet.

Ingredienser: 2 ägg, 1 banan, 2 msk kokosmjölk, 2 msk vatten, 6dl mandelmjöl, 6msk kokosmjöl, 4krm äkta vaniljpulver, 6cm färskriven ingefära, 2dl kokos, 2 dl hackade mandlar (som ska vara på toppen av kakorna)

Gör så här: Sätt ugnen på 175grader.

Annons

Mosa bananen med en gaffel och vispa i äggen pösigt i en bunke. Riv ner ingefäran och tillsätt kokosmjöl och vatten. Blanda ihop de torra ingredienserna (utom hackade mandlarna) och vispa sedan ner dem i smeten. Låt degen vila i ca 30 min i kylen. Rulla sedan degen till små bollar och tryck till dem med en gaffel så de blir platta (doppa gaffeln i vatten mellan varje gång så lossnar kakorna lättare).  Dutta dem i de hackade mandlarna så de fastnar på kakan. Lägg tillabaka på plåten och grädda i övre delen av ugnen i ca. 15 min. 

Låt kakorna svalna en stund och njut av dem till en kopp kaffe eller te. 

(0)

7 kommentarer till “NYTTIGA KAKOR – RECEPT”

  1. Du har en underbar blogg!
    Jag skulle vilja testa det här receptet men vet du något jag kan byta ut bananerna mot, jag kan verkligen inte äta banan så skulle vara toppen om du hade ett annat tips!
    Kram Moa 🙂

  2. Hej! Älskar dina sparrisar recept! Men jag har en liten fråga… Vad är vaniljpulver? För visst är inte det samma sak som vaniljsocker? Kan du visa en bild på hur det ser ut? Kan man köpa det i en vanlig mataffär?
    Kram Hanna

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar