Annons
Annons


NYTTIG VARM CHOKLAD – RECEPT


Något som jag brukar göra när jag blir lite sötsugen är varmchoklad och då en lite mer näringsrik choklad som är både mjölk-, gluten och sockerfri. Hur perfekt är inte det?

Ingredienser: 1 kopp med mandelmjölk, 2 färska dadlar, 1/2-1tsk kakao, önskad mängd kanel, pytte lite cayenne peppar, vanilj pulver.

Gör så här: Värm upp mandelmjölken och kakao på spisen. Mixa sedan ihop den varma mjölken med resten och toppa med lite cacaonibs.

English: Here´s my recipe on hot chocolate that´s both dairy, gluten and sugarfree. How perfect is that?

Ingredients: 1 cup of almond milk, 2 dates, 1/2-1 teaspoon cacao, desired amount of cinnamon, very very little cayenne and vanilla powder.

Heat the almond milk and cacao on the stove. Then mix the warm milk with the rest of the ingredients and top with cacaonibs.

Annons

9 kommentarer till “NYTTIG VARM CHOKLAD – RECEPT”

  1. Blandas dadlarna ordentligt ihop med mjölken? För när jag ska mixa dadlar med andra ingredienser, ex då man gör någon rawfood-efterrätt, så brukar det alltid bli ganska klumpigt… Men det kanske beror på vilken mixer man använder sig av? 😀

    1. ja det beror nog på din mixer. jag har en mixer som är lika stark som en matberedare och det var inga problem alls. vanlig smoothiemixer brukar vara mycket svagare så testa med matberedare eller stavmixer om det inte funkar 🙂 Kram

  2. Detta kanske är en dum fråga, men var får man tag i vaniljpulver? I vanlig mataffär eller behöver man beställa det någonstans?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons




Laddar