Annons
Annons


NYTTIG SOCKERFRI RAW CHOKLAD TÅRTA – RECEPT


När Petra fyllde år så bjöd vi henne på en nyttig raw food tårta som var så jävla god! Ursäkta ordvalet men tårtan måste ha kommit från himlen och det känns helt galet att den är nyttig! Denna tårta måste testas!

Botten: Mixa 3dl blandade mandlar och cashewnötter (eller andra valfria nötter) och 1 msk rå kakao till ett mjöl.

Annons

Lägg sedan ner 10 färska dadlar och mixa till en kletig smet. Lägg ut smeten i en form och in i frysen. 

Chokladklet till topping: Mixa 4 bananer, 3 avocado, 6msk raw kakaopulver, 6msk smält kokosolja, 2 tsk vaniljpulver och 2 msk agavesirap till en fluffig smet. Lägg in den en stund i frysen och sedan förvara den i kylen en stund innan den ska smetas över tårtan. 

Pynta tårtan med färska skivade jordgubbar och kakaonibs. NJUT!

English: Recipe RAW FOOD CAKE: 

Cake: Mix 1,5 cup almonds and cashews and 1 table spoon cacao into a flour. Add the dates and mix it ito a sticky batter. Store it in the fridge for a while before put on the topping. 

Topping: Mix 4 bananas, 3 avocados, 6 table spoons cacao, 6 table spoons melted coconut oil and 2 table spoons agave syrup to a batter. Store it in the fridge a while before put it on the cake. Garnish with sliced strawberries and cacao nibs and ENJOY! This cake is heaven!

(0)

17 kommentarer till “NYTTIG SOCKERFRI RAW CHOKLAD TÅRTA – RECEPT”

  1. Hur bra är agavesirap egentligen?

    ”Finns det bra socker? Bilden ovan kommer från Coop. Agavesirap kallas för ”Good Sugar”.

    Vad är agavesirap? Det är socker från den mexikanska agaveväxten.
    Det är extra rikt på fruktos, just det söta ämnet som skiljer socker
    från stärkelse. Just det ämne som i större mängd belastar levern och ger
    sockret dess speciella negativa hälsoeffekter.
    Om något är alltså agavesirap extra farligt socker.

    Olika sorters socker
    Stärkelse (från exempelvis bröd, pasta, ris) består av långa kedjor av 100% glukos, druvsocker
    Vanligt socker innehåller precis 50% fruktos (fruktsocker) och 50% glukos. I Sverige är detta oftast framrenat ur sockerbetor
    Honung innehåller ungefär samma fördelning som vanligt socker
    High Fructose Corn Syrup, det billiga sockret från majs som används i
    amerikansk läsk och godis exempelvis, är runt 55% fruktos och 45% glukos
    Agavesirap innehåller upp till 90% fruktos och resten glukos

    Ju högre andel fruktos desto mindre av sockret behöver du äta innan du blir fet och får diabetes.”

    1. skillnaden mellan vanligt rörsocker är det mycket bättre med agave dock. Rörsocker är ett extremt snabbt socker medans agave, honung och andra ”mörka” sockerarter har ett lägre GI. Kroppen kan ta hand om 5gram fruktos i taget och eftersom att de mörkare sockerarterna ofta är väldigt söta behövs inte lika mycket, passerar det egentligen genom kroppen obemärkt utan att belasta lever osv.. just so you know!

  2. Måste bara tipsa! Hade ingen advokado hemma så körde utan och sen in i frysen, världens godaste glass! har idag gjort mer, dock utan botten och fryst in i glassformar MUMS!

  3. Hej Ida,
    tack för en inspirerande sida! Nu på lördag fyller jag år och ska testa din rawfoodtårta :). Minns du hur långtid innan servering du tog ut botten från frysen? Är det meningen att den ska vara frusen eller tinad?

    Tusen tack för att du delat med dig av receptet!

    Vänliga Hälsningar
    Jenny

  4. Vad skulle man kunna ersätta nötterna och mandlarna med? Jag är nämligen allergisk.. Skulle pumpakärnor och/eller solroskärnor funka?

  5. Hej Ida, Jag älskar din blogg och blir alltid lika inspirerad när jag går in här! Jag tänkte jag skulle prøva på att baka denna kakan någon dag, har aldrig testat sån här ”raw” bakning tidigare. Undrar bara øver en sak, när du skriver mixa, hur menar du då? Har du en matberedara eller kør du bara med mixerstav eller så?

    Tack på førhand!
    Kram

  6. Hej tack för inspirationen!
    Jag undrar vart du köper dessa kakaonibs? Är det i gymaffärer som t.ex. gymgrossisten eller på bara Ica Maxi eller City Gross? SÅ tacksam för svar! Är ett sånt där hälsofreak som har de knäppaste sakerna i kylskåpet, just därför vet jag att man inte kan hitta vad som helst vart som helst heller!
    Kram

  7. Hej !

    Kan man göra tårtan dagen innan och förvara den i frysen och ta fram den innan servering ?

  8. Hej Ida
    Kan jag göra tårtan en dag innan den ska serveras? Hur länge ska botten samt fyllningen vara i frysen innan jag gör själva tårtan?:-)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar