Annons
Annons


NYTTIG SOCKERFRI JORDGUBBSSYLT – RECEPT


jordgubbssylt1

Annons

jordgubbssylt3jordgubbssyltjordgubbssylt2

Vänner ni måste testa att laga egen sylt! Sylt förknippas oftast med något onyttigt men så behöver det verkligen inte vara. Här kommer recept på en nyttig, enkel och god jordgubbssylt…

Ingredienser: 250gram ekologiska jordgubbar, 1msk Chiafrön <– LÄNK, 1/2dl vatten, 1/2tsk vaniljpulver, 4 ekologiska dadlar.

Gör så här: Koka jordgubbar, vatten, vaniljpulver och dadlar i ca 5 min. Lägg dem i en burk och mixa dem med stavmixer. Blanda sedan ner chiafrön och lägg i en glasburk och in i kylen.

Jag tycker att chiafröna är superviktiga då de ger sylten en god geleaktig konsistens + att de ger sylten ett bra näringsinnehåll då de innehåller massa bra omega 3, protein och fibrer.

34 kommentarer till “NYTTIG SOCKERFRI JORDGUBBSSYLT – RECEPT”

 1. Vårt hittar du bra, helst ekologiskt rent vaniljpulver? Hittat bara vaniljpulver med massa tillsatser (alltså inte vaniljsocker) och typ ingen äkta vanilj i, när jag letat i. Staffären :/

 2. Hej! Denna låter fantastisk måste testa den undrar hur länge den håller sig på ett ungefär i kylen efter att man gjort den? 🙂 Älskar din blogg den är fantastisk på att peppa, informera och allmänt grym 🙂

  1. Tack fina du 🙂 <3 Jag vet inte ännu eftersom jag precis har gjort den men har du den i en tät glasburk så håller den säkert i 1 vecka. Kramis

 3. Hej! Vilket superbra recept=) Jag har dock sett att dadlar ofta förekommer i dina recept(och i andra fitnessbloggar), men har du något tips på vad man kan använda istället för dadlar om man inte är så förtjust i dem? /Susanna

  1. Ja dadlar är en perfekt sötning att använda då de innehåller massa bra saker. Gillar du inte dadlar så funkar fikon, aprikoser, russin också bra men just till sylten tror jag att kokossocker, honung eller stevia passar bäst.

 4. Hej Ida!
  En helt off topic fråga, har alltså inget med sylt att göra men träning 😉
  Du har säkert fått den här frågan innan men jag hittar den isåfall inte.
  Jag tränar, styrketränar och promenerar 4-5 gånger i veckan. Springer gör jag också men det händer mer sällan så att säga beroende på kroppen. Jag är överlag nöjd med det jag hittills åstadkommit förutom en grej som vägrar ändras. Mina stora vader…så min fråga är, vad kan jag göra för att få dom mindre? Ska jag försöka bryta ner lite muskler? Byta promenaderna mot något annat eller liknande? Har du något bra tips? 🙂
  Tack för en bra blogg annars som får mig att bli motiverad till att gå till gymet så ofta som jag gör ^^

  1. Hej fina du och tack snälla för din kommentar!
   Åh du är en lyckost som har fått vader. Vader är svårt att påverka åt något håll så är man född utan är det svårt att bygga och har man stora så är det svårt att få dem mindre. Var istället nöjd med dem då MÅNGA är avis på dem. Starka ben är fantastisk snyggt och användbart. Kramis

 5. Hej! Jag har haft väldigt ont i rygg och nacke den senaste tiden, gick till kiropraktor som sa att jag hade gamnacke och väldigt dålig hållning vilket även leder till huvudvärk jag haft i flera år! Har du några tips för att förbättra hållningen och gamnacke ? jätte bra blogg, du inspirerar verkligen 🙂

 6. Hej Ida,

  Jag inspireras så himla mycket av dig på allt! Vilken motivation du har! Önskar att jag hade samma 🙂 Men en fråga kanske dumt att ställa eftersom du inte äter gluten. Men de finns så himla många olika mjölsorter. Hur vet man vilka som är bra? Mandelmjöl, grahamsmjöl,potstismjöl. Om det står tex potstismjöl kan man byta bort den då mot något annat? 🙂
  kram

  1. Hej Elvira och tack snälla för din kommentar 🙂 <3 Ingen dum fråga. Jag äter inte gluten vilket är vete, råg, korn. jag brukar använda mig av kokosmjöl, mandelmjöl, havremjöl, bovetemjöl och rismjöl. Alla de här är glutenfria och funkar fin fint att baka på 🙂 Kramis

 7. Jag fullkomligt älskar att du har börjat lägga upp nya spännande recept oftare. Så kul att få idéer till nyttig mat! Jag skulle gärna vilja ha något recept på müsli och scones.

  En annan fråga. Jag har problem med knäna och enligt min sjukgymnast ska jag vila knäna från övningar där man böjer knät, d v s till exempel knäböj, squats, benpress.. Hur ska jag träna benen? Speciellt innerlåren.

  Kramisar <3 din blogg är super

  1. Hej Lovisa ochvad kul att du gillar recepten. Har ju fått tillbaka mitt kök nu så kommer bli mycket recept framöver 🙂 Jag förstår. En av mina favoritövningar för benen är raka marklyft på 1 ben. tar som attans på insida, baksida och rumpa. LOVE it! Sedan kan du göra vanliga raka marklyft, höftlyft och benlyft bakåt och olika dragövningar i Cabel cross. Kram Ida

  1. jag vet inte då jag precis gjort den men skulle tro i ca 1 vecka. jag har min i havreyoghurten tillsammans med musli och till bananpannkakorna 🙂 MUMS!

 8. Hej Ida!
  Än en gång blir jag så sjukt glad när jag ser att du köper ekologiskt! Det värmen i hela kroppen att du som är en sån förebild köper något som gynnar kropp och natur! Tack du! 😀 Ha en bra dag <3

 9. […] Äter chiapudding till frulle idag. Har blivit helt förälskad i denna underbara lilla pudding som inte bara är lätt att göra och supergod utan också supernyttig! 2teskedar Chiafrön innehåller mer omega 3 än en laxfilé och dessutom är de fulla med bra proteiner och fibrer. Idag äter jag min pudding med hemmagjord jordgubbssylt <–LÄNK. […]

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar