Annons
Annons


NYTTIG OCH BILLIG LUNCH/MIDDAG – RECEPT


IMG_7234.JPG

Annons

Ni har frågat mig om tips efter mat som är både billig, nyttig och enkel att laga. Igår lagade jag en liten wook som stämmer in på alla delarna. Det här har blivit en av mina favoritmåltider och går att variera med grönsaker och vill man inte ha den vegetarisk så kan man steka kyckling, lax eller torsk att ha i.

English: You´ve asked me about a recipes on healthy food which is cheap and easy to prepare. Here´s a recipe who fit the description. If you don´t want it to be vegetarian you can add chicken or fish. 

Ingredienser: // Ingredients:

1dl Kokt Råris // 1dl boiled brown rice

1 morot // 1 carrot

1/2 paprika // 1/2 pepper

1/3 Zucchini // 1/3 Zucchini

purjölök // leek

2 ekologiska ägg // 2 organic egg

Tamaris // Tamaris

Havssalt // Sea Salt

Curry // Curry

Peppar // Pepper

Gurkmeja // Turmeric

Gör så här: Koka råriset. (Jag brukar koka en massor och lägga det i en burk i kylen så man har det färdigt). Skiva och stek grönsakerna i kokosolja på svag värme tills de blivit lite mjuka. Lägg sedan ner riset och kläck ner äggen. Krydda med salt, peppar, tamaris, curry och gurkmeja och rör om i någon minut. FÄRDIGT!

Proceed as follow: Boil the brown rice. (I use to boil a lot and put it in the fridge so you have it ready). Slice and fry the vegetables in coconut oil on low heat until soft. Add the brown rice and eggs and season with tamaris, sea salt, pepper, curry and Tumeric and fry a few minutes. 

 N´joy!

(0)

19 kommentarer till “NYTTIG OCH BILLIG LUNCH/MIDDAG – RECEPT”

  1. Hej Ida!
    Jag är rätt överviktig och försöker kämpa mig ner till en hälsosam vikt. I och med det skippar jag snabba kolhydrater och även gluten.
    Dock är det bästa jag vet knäckebröd, gärna med mycket smör och ännu bättre med även kokt ägg och kaviar.
    Knäckebröd är ju dock gluten, så jag undrar om du vet något substitut till detta? Och hur ställer du dig till att äta smör eller inte?
    Tack för din hjälp och din fina grymma blogg! Många kramar!

    1. Hej Lisa! Det finns massa goda glutenfria knäckebröd. Min mamma bakar galet goda så ska försöka fråga henne och posta det på bloggen inom kort 🙂 Jag brukar använda mig av ekologiska naturella råriskakor, glutenfria och goda.

      Åh jag älskar också ägg och kaviar på, så gott! Jag använder kokosolja istället för smör men när jag är bortbjuden gör jag absolut. Kram Ida

  2. Hej Ida! Kan inte du göra fler inlägg som dessa? Jag tycker bland det svåraste med träning är att veta vad jag ska äta, hur mycket och när så hade varit kanon om du gjort fler förslag på rätter som dessa 🙂

  3. Hej! Tack för en inspirerande blogg! Jag undrar om du testat acai pulver? är det bra och isåfall för vad? Kram!

    1. Hej Erika och tack snälla 🙂 Nej jag har inte testat pulver men äter frysta Acaibär varje dag.Acai innehåller så galet mycket antioxidanter och även vitaminer och mineraler. Jag äter det oftast innan träningen för man blir pigg och glad 🙂 Kram Ida

  4. Hej Ida! Älskar din blogg, ditt tankesätt osv osv. Tänkte bara höra. Äter du stora mellanmål? För jag blir nog absolut inte mätt om jag bara äter 1 dl ris! haha

  5. Det är precis den här typen av recept som jag behöver! Inspiration till hälsosam och okomplicerad vardagsmat! Blir överlycklig av sådana här inlägg ska du veta! Så himla användbart! Mera sånt!!! 😀

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar