Annons
Annons


NYTTIG MUSLI GRANOLA – RECEPT


IMG_8119.JPGIMG_8120.JPGIMG_8121.JPGIMG_8123.JPG

Ni har frågat efter nyttig musli eller granola och här kommer ett grymt recept som är helt fritt från både gluten och mjölk och så sjukt god! Skulle kunna sluka hela burken på en gång! Haha. Ni måste bara testa detta receptet!

English: You´ve asked for a healthy musli or granola and here´s a recipe that is totally free from gluten and dairy and it´s so tasty! I could eat the whole jar at once! 😀 You just have to try this recipe!

NYTTIG MUSLI: // HEALTHY GRANOLA:

1dl Paranötter // 1 dl Brazil nuts

1dl mandlar // 1 dl almonds

1dl Pumpafrön // 1 dl pumpkin seeds

1dl Solrosfrön // 1 dl sunflower seeds

2 msk kokosolja // 2 tbsp coconut oil

3 msk ekologisk honung // 3 msk organic honey

kanel // cinnamon

kardemumma // cardamom

Gör så här: Hacka nötterna och lägg dem tillsammans med fröna i en bunke.

Annons

Lägg ner kokosolja, honung, kanel och kardemumma och rör om ordentligt. Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen på 175grader i 10 min.

Proceed like follow: Chop the nuts and put them together with the seeds in a bowl. Add honey, coconut oil, cinnamon and cardamom and stir well. Spread the mixture on a tray and put into the oven at 175 degrees in 10min. 

(0)

23 kommentarer till “NYTTIG MUSLI GRANOLA – RECEPT”

  1. Hej, jag undrar om man kan beställa ett personligt kostschema från dig eller om du har tips på vart jag kan vända mig? Jag är ingen supertränare, jag tränar 2ggr i veckan men känner att jag främst vill lära mig att äta rätt och behöver en rejäl spark i baken. //Tina

    1. Hej Tina! Tyvärr kan man inte det utan de enda jag coachar med kost är mina klienter på Boot Campet. Om du bor i sthlm så är du välkommen nästa gång det drar igång 🙂 Kramis

  2. Hej! Tidigare har du tipsat om att man ska blötlägga nötter innan man äter dem (och frön?) . Ska man göra det innan man gör denna mueslin också?

    1. Ja jag blötla både nötter och frön i 12 timmar och torkade dem sakta i ugnen innan jag gjorde muslin. Mycket bättre för magen 🙂

  3. Hej Ida!
    Jag har en fråga till dig angående din kost. Jag har läst att du äter en gluten & laktosfrikost. Det finns ju ett utbud av glutenfria och laktosfria produkter i matbutiken, äter du dom? Jag köpte t.ex glutenfri pasta idag på Ica, är det något du äter?
    Kram Mikaela

    1. Hej Mikaela! jag äter glutenfritt och mjölkfritt så laktosfria produkter äter jag ej utan det måste vara helt mjölkfritt. Nej jag köper aldrig hem pasta eller bröd uan bakar eget bröd och äter råris, rotfrukter quinoa, grönsaker och frukt istället för pasta. De innehåller bättre näring än glutenfri pasta. Kram Ida

  4. Herregud vad gott!! Jag skulle kunna äta detta som godis… Jag tror dock att jag tar lite mindre honung nästa gång, för en lite mindre söt granola =)

  5. ser supergott ut ju!!

    Träning- kostschema upp på bloggen. Kolla in den och tyck till? Är den bra? elle inte? prova och se, läs även hur viktigt det är med måltider. Min historia om hur ja försökte skippa sånt osv hur det gick lite fel!! Viktigt budskap som ska spridas:)

    http://nattstad.se/schouhan

  6. Lite dum fråga kanske, men hur blötlägger du frön och nötter samt torkar dem? Tänkte eventuellt göra det under natten nämligen, innan jag testar att göra denna granola. (:

  7. […] kommer en av mina favoritfrukostar jag testat under veckan, grönyoghurt/smoothie in a bowl med hemmagjord granola och ett kokt ägg. Lätt att tillaga och den är både glutenfri och mjölkfri vilket gör den till […]

  8. Hej! Skulle du kunna förklara varför du, lik många andra, undviker gluten? Jag tycker att det känns konstigt eftersom många försöker äta mycket protein, men undviker gluten. Det är ju ett protein som finns i vete, korn och råg.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar