Annons
Annons


NYTTIG KVITTEN SYLT – RECEPT


IMG_0015.JPGIMG_0016.JPG

Jag har upptäckt något nytt vänner, nämligen Kvitten frukt. MUMS! När jag fick mitt allergi så var det inte många frukter som jag tålde men kvitten var en av dem och jag hade ingen aning om vad det var? När jag sedan gick till mataffären samma dag så hade de denna äppleliknande frukt och självklart var jag tvungen att testa. Att äta den rå är inte toppengott men att göra sylt på den är helt fantastiskt och smakar lite likt äpplemos. Här kommer recept.

English: I´ve discovered something new, quince fruit.Yummie! This fruit is similar to apple and it´s so good du do jam with. Heres a quince fruit jam recipe.

2 Kvitten frukter // 2 Quince fruit

2 msk vatten // 2 tbsp water

Kanel // Cinnamon

Kardemumma // Cardamom

Gör så här: Skala och skär Kvittenfrukten i små bitar och lägg i en kastrull med 2msk vatten. Koka på svag värme med lock i ca 20 min. Krydda med kanel och kardemumma och koka några minuter till tills frukten är helt mjuk. Mixa med stavmixer eller mosa med gaffel till önskad konsistens. Jag har min på morgongröten och det är så gott!

Proceed like follow: Peel and cut the fruit in small pieces and put in a saucepan with 2 tbsp water. Cook over low heat with lid for 20min. Season with cinnamon and cardamom and cook for a few minutes more until its soft. Mix with a hand blender or mash with a fork until desired consistency. 

ALLA MINA RECEPT SAMLADE

Ladda ner min app Wargpower så får ni alla mina recept samlade i en receptbank som är supersmidig och lätt att använda. För att ladda ner appen skicka ett sms med texten wargpower till 72722 (appen är helt gratis) eller gå in HÄR.

Annons

 

 

9 kommentarer | Translate


Annons
Laddar