Annons
Annons


NYTTIG, GLUTENFRI BROWNIE (VEGAN) – RECEPT


IMG_1260.JPGIMG_1262.JPGIMG_1263.JPGIMG_1264.JPGIMG_1261.JPG

God morgon  och jag säger bara OMG! Bakade den här sjukt goda glutenfria veganska brownien i helgen. Så galet lätt och den blev verkligen supergod! Många har frågat efter receptet och här kommer det lagom till fredagsmyset 😉

Annons

Ingredienser: 
• 200 g vegansk mörk choklad (funkar även med vanlig bakchoklad)
• 5 msk kokosolja
• 2,3 dl mandel mjölk (eller valfri mjölk)
• 170g glutenfritt havremjöl
• 1 tsk bakpulver
• 3,5 tsk kakao
• 2 dl kokossocker
• 1 tsk vaniljpulver
• en nypa havssalt
• Pecan nötter

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser utom nötter i en bunke och blanda om. Smält sedan kokosolja i en kastrull och lägg efter det ner 150g av chokladen och smält. Kokosoljan gör att chokladen ej bränns fast. Blanda sedan ner kokosolja, choklad och mjölk i de torra ingredienserna och blanda om. Hacka önskad mängd nötter och resten av chokladen och blanda ner. Smörj en ugnsform och häll ner smeten och toppa med lite nötter. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-23 min.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Kolla även:
Nyttiga, nötfria, glutenfria Chokladbollar
Choklad- och quinoabollar
Godaste bananbrödet

(0)

35 kommentarer till “NYTTIG, GLUTENFRI BROWNIE (VEGAN) – RECEPT”

  1. Hej! Ska det vara 200 gram eller 150 gram mörk choklad? Det står olika i ingredienslistan och i beskrivningen.. Sen undrar jag vad det är för mjölk och mängden för mjölk står inte med i ingredienslistan men i det står i beskrivningen att man ska blanda kokosolja med choklad och mjölk. Och min sista fråga vad är det för choklad du menar när du skriver 2,3 dl choklad i ingredienslistan? ???❤️

    1. Wild guess så är det 2,3 dl mjölk det ska stå där och inte choklad 🙂 Sen ska du lägga i det sista av chokladen tillsammans med mjölken, om jag läst rätt. Hoppas nu att jag tolkat receptet rätt och inte lurar dig mer 😛

    2. Nej det står rätt. Det ska vara 200g men du ska bara smälta 150 g. resten hacakr du och blandar ner som det står 🙂 det är 2,3dl mjölk och inte choklad som jag skrev först 🙂

  2. Hej. Har börjat laga många utav dina recept och dom är ju sjukt goda! Gjorde linsgrytan igår och det blev en succé ? ska definitivt prova baka denna nu i helgen!!! Tack för en mycket inspirerande blogg

  3. Jag är helt beroende av din blogg, av alla recept och bra tips du kommer med. Tack vare dig och din blogg så har jag kunnat sluta med godis, chips och skit som förstör min kropp och hy. Just eftersom du gör så bra snacks och bak som är nyttigt! Din äppelpaj slog rekord av smaskighet här hemma, haha. Mannen höll på dö och jag med. 😀 Tur att vi inte gjorde det för då kan jag göra om den idag fredag till kvällsmyset. 😀 Tack Ida!

    1. Hahhaa underbart och gud vad glad jag blir att höra!!! <3 <3 Å just det äppelpajen var så god, måste också göra den igen! Ha en fantastisk söndag finis! Kramar <3

  4. Ser himla gott ut! 🙂 Jag är en riktig bakjunkie men gillar ju mina ”icke-veganska” recept så det är väl dags att utveckla sig lite 😉 🙂

  5. Jag har fått jättedålig hy 🙁 Jag mår fruktansvärt dåligt över det då nya finnar ploppar upp varje dag. Nu har det varit såhär i några månader och inget hjälper. Hur gör du för att sköta om din hy? Jag har Rosenseriens dagkräm och cleanser.

    1. Hej!

      Nu kan jag bara tala för vad som funkat för mig men jag älskar mjölkprodukter och fick för ca 2 år sedan massa finnar runt mun, på näsan och i pannan. Slutade helt med mjölkprodukter och efter en vecka kom ingen by finne och de jag hade börja försvinna. Nu 1 mån senare är min hy sååå mycket finare! Tips 🙂

    1. Finns många olika sorters ”mjölk”. Så där lämnar hon antagligen rum för folk att välja vad dem själva vill ha. Jag använda ris ”mjölk”. ?

  6. Din brownie ser sjukt god ut! Jag och min sambo har precis bestämt oss för att köra veganskt i en månad för att se hur vi känner för att vara utan animaliska produkter, än så länge går det toppen! Idag lagade vi din raw Pad Thai, både jag och min kille älskade den! Tänkte testa din brownie i morgon, men tänkte fråga först, hur är konsistensen på den? Har ett ”vanligt” recept på brownie som är jättegod och seg, och letar efter en vegansk som är lika god. Är din seg?
    Skulle älska om du ville göra mer videos eller bloginlägg om vegansk mat, hur man kan göra om vanliga recept till veganska, tips på alternativ till kött, fisk och ost mm. Både sånt man kan köpa och sånt man kan göra själv.
    Älskar din blogg och dina videos, du är så sjukt inspirerande! Är jätteglad över att du ska vlogga i 30 dagar!! <3 <3 <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar