Annons
Annons


NYTTIG FALAFEL – RECEPT


falafel-recept-2falafelfalafel-receptfalafel-recept-1falefel-recept-5falafel-recept-3

Mina finisar! Jag spenderade hela helgen hos min fantastiska vän Natasha. Så himla mysigt och har så mycket ny energi efter det! Igår kom hennes pojkvän hem och ville laga mat till oss (hur grymt?). Eftersom jag är vegetarian så blev det falafelwraps med massa gott i. Herremingud vad gott det var!

Annons

Recept falafel:

2 förpackningar ekologiska kikärtor

1/2 rödlök

önskad mängd färsk koriander

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 pressad citron

1 tsk spiskummin

1-2 tsk maizenastärkelse

1 matsked olivolja

Gör så här: Mixa ihop allt i en matberedare eller med en handmixer till en jämn smet. Stek i smör eller olja och in i ugnen några minuter efter. Vi gjorde våra lite för stora så de blev inte så sammanhängande, så skulle rekommender att göra de mer platta som biffar.

Vi mosade ut våra på ett wrapbröd och toppade med spenat, tomat, gurka, avokado, mango, paprika, riven ost och yoghurtsås.

Fler vegetariska recept:

19 kommentarer till “NYTTIG FALAFEL – RECEPT”

 1. Ida! Planerar du att ha någon läsarträff/träningsevent/någonting snart?! Jag är nyinflyttad i Stockholm och känner inte en kotte, tänkte det kunde vara kul att komma ut och träffa folk (och tänker mig att man iallafall nog har en grej gemensamt med dina läsare – träning!).

  1. hej Denise och välkommen till Stockholm 🙂 Jag har inget planerat men en mycket bra ide så får se om jag kanske kan få ihop något 🙂

 2. Hej Ida! Jag undrar om du har några bra övningar som hjälper till att stärka ländryggen? Jag har börjat få så himla ont i min ländrygg och känner mig väldigt svag i den, det gör superont om jag inte håller den helt rak hela tiden. Svankar jag eller hänger framåt så gör det otroligt ont. Jag är inte stel eftersom jag redan är väldigt överrörlig och yogar. så jag är ganska säker på att jag är väldigt svag bara (styrketränar inte alls mycket just nu eftersom jag inte längre har gymkort). Så har du några bra tips? Ska jag fokusera på ryggen i helhet eller mer rumpmuskler etc?

  1. Hej M! När man har ont i ryggen beror det ofta på att man behöver stärka upp coren. Jag har några grymma övningar på youtube i en video som heter inner core. Testa dem 🙂 Kramis

  1. jag förstår dig, jag är heller inget stort fan av koriander men jag börjar lära mig och i dessa gick det hur bra som helst 🙂 Kramis

 3. Hej Ida! Det är så här att jag (ofrivilligt) har gått ner i vikt och har gått ner lite ”för mycket”, enligt läkare. De menar på att jag väger för lite (även fast jag själv egentligen inte tycker det och ser något problem överhuvudtaget) och måste äta mer. Det beror troligtvis på att jag tränat för mycket i förhållande till mitt matintag. Jag gjorde en förändring under två veckor och åt mer och tränade betydligt mycket mindre (1-2 pass i veckan), men jag gick inte upp i vikt.. Nu har jag bivit förbjuden att träna överhuvudtaget (vilket är så så jobbigt, mår så dåligt av att inte få träna) tills jag går upp i vikt. Jag gör motvilligt som de säger och äter så mycket så jag håller på att spricka, tränar ingenting men går ändå inte upp i vikt igen… Jag har nu varit utan träningen i ca fyra veckor och går jag inte upp i vikt snart och får börja träna igen kommer jag att bryta ihop! Min fråga är vad du tycker att jag ska göra? Har du tips på bra och hälsosam mat men som innehåller mycket energi och näring? Jag klarar inte av att äta större mängder, jag äter redan så mycket att jag spricker, men om man nu ska välja mat så bör man ju välja kaloririk mat, eller hur? Har du tips på mat som är energirik men som inte är massa socker och vitt bröd? Även fast jag inte vill så måste jag gå upp i vikt snabbt så att jag kan börja träna igen! Tack för en annars superbra blogg Ida, du är grym! <3

 4. Åh detta ser ljuvligt gott ut – Måste testa laga det någon dag!!
  Tack snälla för att du delar med dig av recept. Uppskattar det väldans mycket! Har du något bra recept på rödbetsbiffar får du gärna dela med dig av det också 🙂 Önskar dig en underbar tisdag! Kram <3

  1. Hej!! Jag tipsade om ett rödbetsrecept på min blogg nu ikväll! Det var superenkelt och blev riktigt gott! ):) Hoppas att det var ok att jag svarade haha

 5. Wow, måste testa! Har gjort egna falafel förut men dom har inte blivit så lyckad!
  Apro på såsen, vad hade ni i dne :)? <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar