Annons
Annons


NYKTERIST JAVISST


Svar på kommentar…

Hej! Hittade nyligen din blogg och jag måste säga att du är grym och snygg och har blivigt som en förebild för mig!
Nu till mitt problem: Jag försöker gå ner i vikt och därför har jag börjat äta nyttigt, slutat äta godis och alla slags sötsaker och är ute och går och tränar mer. P.g.a att jag har slutat med socker och allt har jag blivigt lugnare och har en jämnare nivå hela dagen. Innan var jag hyper hela tiden och jag var typ ”känd” för det. Mina kompisar klagar på mig för att jag inte är flummig längre och att jag inte dricker så mycket som förr. Jag mår ganska dåligt över detta för att redan från första dagen jag sa till mina kompisar att jag skulle gå ner i vikt har dom endast klagat och sagt dumma saker och aldrig sagt något stöttande eller något. Senast igår (på midsommar) sa jag att jag inte skulle dricka men då fick jag en kommentar av en av mina närmsta kompisar att jag är tråkig och har blivigt för lugn och aldrig hitar på nått mer… Jag har börjat fundera om de verkligen är mina riktiga kompisar och jag börjar må riktigt dåligt, de kunde ens se att jag mådde bättre av att äta bra och motionera. Nu till min fråga: vad ska jag säga till mina kompisar för att de ska förstå och acceptera att detta är mitt val och att jag mår bra? Jag vill inte bråka med dem och jag vill inte inorera det och må dåligt…
// S 17 år.

Annons

SVAR: Tack för din kommentar och starkt av dig att välja den vägen! Jag känner igen mig i allt du skriver. Mina vänner tyckte jag var så tråkig i början och jag kände mig dum och slutade komma på fester mm. för jag ville inte förstöra stämningen och orkade inte med alla jobbiga kommentarer man fick. Jag stod på mig och har berättat för dem och skrivit i bloggen om varför jag inte gillar att dricka alkohol.

Min anledning är absolut inte för att jag tror jag ska gå upp i vikt, utan det är för att det förstör min träning på så många olika sätt! Mitt liv är uppbyggt på träning och jag kämpar varje dag för att bli starkare. Så fort någon försöker få mig att dricka tänker jag på alla jobbiga armhävningar, magövningar, chins och hur många timmar jag spenderat på löpbandet och känner att det inte är värt det! All tid och allt slit är som bortkastat efter en festkväll! Sedan är det ju inte jätte roligt att vara bakis heller, en hel underbar dag som går till spillo! Jag har inget emot att andra dricker och jag är inte nykterist utan tycker det kan vara roligt någon gång om året! Under sommaren kommer jag säkert festa till om jag skulle känna för det!

Jag tycker att du ska förklara för dina vänner precis som det är och varför du valt att inte dricka alkohol. Berätta också att du tycker det är jobbigt att de kommenterar dig hela tiden! Antingen får de acceptera att du valt den vägen eller inte. Gör de inte det skulle jag dumpa de vännerna eftersom de då inte är riktiga vänner!

För mig har det tagit sin tid men de flesta av mina vänner har accepterat min livsstil och några har till och med tagit upp det nyligen och bett om ursäkt och att de nu förstår! Det uppskattar jag verkligen! Sedan har jag även fått många nya ”nyktra” träningsglada vänner och även träffat en likadan pojkvän 🙂

Kör din väg och stå på dig! Jag hejar på dig! 🙂5 kommentarer till “NYKTERIST JAVISST”

 1. Hej Ida!
  Skulle VERKLIGEN behöva lite tips från dig.. Jag äter bra och nyttigt, tränar 5-6 ggr i veckan på gym. Men om ett par veckor flyttar jag till Spanien på obstämd tid och jag har verkligen panik inför hur jag ska kunna hålla formen och leva hälsosamt där. Vi kommer antagligen festa väldigt mycket, jag kommer inte ha tillgång till gym men däremot finns det en pool där jag har tänkt simma. Men det jag oroar mig mest för är kosten, vad jag har sett är utbudet av nyttig mat inte så bra. Kesella är väl inte ens att tänka på, får väl leva på ägg eller något…
  Har du några tips på hur jag kan träna och äta? Skulle verkligen uppskatta lite råd!
  🙂

 2. Alkohol är fördummande, har varit nykter i 2,5 år. Mår bättre och har roligare en någonsin. jag föredrar att hitta på saker på helgerna en att ligga halvdöd i sängen.

 3. Som nykter får man ofta ”försvara sig själv”. Som om jag är den som är konstig som väljer att ha kontroll på mig själv och inte behöver dämpa/förstärka mina känslor med en drog.
  Jag mår bra utan alkohol, min träning mår bra och min plånbok mår bra (även om jag lägger ut pengar på en massa annat och sanktionerar det med orden ”ja men jag dricker ju inte…” haha)
  I början är det tjat om att snälla bara en, jo kom igen nu.. sen lär sig omgivningen att man inte är intresserad..
  Keep it up all friends!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar