Annons
Annons


NYKTERIST JAVISST


Svar på kommentar…

Hej! Hittade nyligen din blogg och jag måste säga att du är grym och snygg och har blivigt som en förebild för mig!
Nu till mitt problem: Jag försöker gå ner i vikt och därför har jag börjat äta nyttigt, slutat äta godis och alla slags sötsaker och är ute och går och tränar mer. P.g.a att jag har slutat med socker och allt har jag blivigt lugnare och har en jämnare nivå hela dagen. Innan var jag hyper hela tiden och jag var typ ”känd” för det. Mina kompisar klagar på mig för att jag inte är flummig längre och att jag inte dricker så mycket som förr. Jag mår ganska dåligt över detta för att redan från första dagen jag sa till mina kompisar att jag skulle gå ner i vikt har dom endast klagat och sagt dumma saker och aldrig sagt något stöttande eller något. Senast igår (på midsommar) sa jag att jag inte skulle dricka men då fick jag en kommentar av en av mina närmsta kompisar att jag är tråkig och har blivigt för lugn och aldrig hitar på nått mer… Jag har börjat fundera om de verkligen är mina riktiga kompisar och jag börjar må riktigt dåligt, de kunde ens se att jag mådde bättre av att äta bra och motionera. Nu till min fråga: vad ska jag säga till mina kompisar för att de ska förstå och acceptera att detta är mitt val och att jag mår bra? Jag vill inte bråka med dem och jag vill inte inorera det och må dåligt…
// S 17 år.

Annons

SVAR: Tack för din kommentar och starkt av dig att välja den vägen! Jag känner igen mig i allt du skriver. Mina vänner tyckte jag var så tråkig i början och jag kände mig dum och slutade komma på fester mm. för jag ville inte förstöra stämningen och orkade inte med alla jobbiga kommentarer man fick. Jag stod på mig och har berättat för dem och skrivit i bloggen om varför jag inte gillar att dricka alkohol.

Min anledning är absolut inte för att jag tror jag ska gå upp i vikt, utan det är för att det förstör min träning på så många olika sätt! Mitt liv är uppbyggt på träning och jag kämpar varje dag för att bli starkare. Så fort någon försöker få mig att dricka tänker jag på alla jobbiga armhävningar, magövningar, chins och hur många timmar jag spenderat på löpbandet och känner att det inte är värt det! All tid och allt slit är som bortkastat efter en festkväll! Sedan är det ju inte jätte roligt att vara bakis heller, en hel underbar dag som går till spillo! Jag har inget emot att andra dricker och jag är inte nykterist utan tycker det kan vara roligt någon gång om året! Under sommaren kommer jag säkert festa till om jag skulle känna för det!

Jag tycker att du ska förklara för dina vänner precis som det är och varför du valt att inte dricka alkohol. Berätta också att du tycker det är jobbigt att de kommenterar dig hela tiden! Antingen får de acceptera att du valt den vägen eller inte. Gör de inte det skulle jag dumpa de vännerna eftersom de då inte är riktiga vänner!

För mig har det tagit sin tid men de flesta av mina vänner har accepterat min livsstil och några har till och med tagit upp det nyligen och bett om ursäkt och att de nu förstår! Det uppskattar jag verkligen! Sedan har jag även fått många nya ”nyktra” träningsglada vänner och även träffat en likadan pojkvän 🙂

Kör din väg och stå på dig! Jag hejar på dig! 🙂5 kommentarer | Translate


Annons
Laddar