Annons
Annons


NÄR KAN JAG BÖRJA TRÄNA IGEN?


Hej Ida!
Jag är 19 år och har under ett års tid lidit av anorexia och ska nu försöka komma upp i en normalvikt. Mina föräldrar har satt upp ett träningsförbud fram tills jag når en normalvikt, ligger nu på bmi 16,5, men då undrar jag om inte styrketräning skulle vara en god ide eftersom muskler gör att man går upp i vikt.

Annons

Skulle kännas bra att få gå upp i vikt på grund av muskler också och inte endast fett. Vad tror du? Vill ju inte skada min kropp mer än vad jag redan gjort så tror du det är okej med styrketräning nu eller skulle du som mina föräldrar säga att jag först måste komma upp i ett normalt bmi? Vänder mig till dig eftersom du har mycket kunskap kring detta, och jag känner ingen annan som är utbildad. Tacksam för svar!

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar! Vad skönt att höra att du är på väg tillbaka och vill din kropp väl.

I detta fallet skule jag lyssna på din mamma och pappa och skippa träning tills du nått en hälsosam vikt och fått en bättre relation till mat. För att bygga muskler krävs det att man äter ett överskott av kalorier och gör man inte det kan man bryta ner kroppen ännu mer vilket du verkligen inte ska göra. Sedan kan det vara så att det tar tid för dina värden och kropp att återställa sig så vänta med träningen så du inte skadar din kropp mer. Dumt att riskera något.

Se det som en pepp och ett mål att nå att snart få börja träna igen 🙂 Jag skickar energi till dig! Du kommer klara det! <3

Kram Ida

English: I got a question from a girl who is about to get well from anorexia and she wonder if she can start train befor she reach her normal weight? I dont think so. Its so much better wait, rest and get a better relationship with food befor start training again. The body needs to recover properly, if you start to tarin to early it can be really harmful for the body and you break it down insted of bulid it up. It´s foolish to risk anything so wat util you reach a healthy weight. I´ll send energy to you <3 You will make it! 🙂

 

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar