Annons
Annons


MJÖLKFRITT ALTERNATIV TILL YOGHURT


Det jobbigaste att utesluta mjölkprodukter ur kosten tycker jag var att hitta alternativ till yoghurt/kvarg/fil. Går så snabbt att bara ta sig en skål yoghurt med musli till mellis eller frukost. Mitt bästa alternativ än så länge tycker jag är havreyoghurt, men väntar fortfarande att någon ska komma ut med kokosyoghurt som man kan köpa i butik.

Positivt: Enda alternativet som finns att köpa färdigt i mataffären som är mjölkfritt (sojaprodukter är inget alternativ för mig).

Negativt: Smakar inte supergott i början, men man vänjer sig och den är väldigt dyr (Ca. 29-32kr).

Jag äta havreyoghurt till mellis eller kvällsmat och smaksätter den med tex…

…färska bär, gojibär, naturella nötter, glutenfri musli, kokosflingor, kanel, vaniljpulver, skivad frukt mm.

Annons

10 kommentarer till “MJÖLKFRITT ALTERNATIV TILL YOGHURT”

  1. Hej ida! Jag älskar också havreprodukterna men de kan innehålla spår av gluten! Min kompis som har cellaki får sådan här information.

  2. Varför är sojaprodukterna inget alternativ? Äter själv mycket sojaprotein i form av quorn och liknande. Är det dåligt på något sätt?

  3. Hej Ida! När jag körde tricepspress (tror det heter så) med kettlebell bakom huvudet ”knakade” det flera gånger i armarna när jag pressade ned. Vet du vad det kan bero på? Utför jag övningen fel eller kan det vara någon annan anledning till att det blir så? (Det har hänt förut när jag har kört den och liknande övningar!) tacksam för svar 🙂

  4. Det går att köpa Coyo via Planet Organic, brukar bunkra upp och lägga en stor order ca varannan månad. Den naturella är godast, de andra blir alldeles för söta för min smak.

  5. Ett tips är; kokosgrädde. Kanske inte optimalt, men jag brukar äta det med bär och kanel, hur gott som helst 🙂

  6. Hej, varför ätet du inte yoghurt o liknande produkter? 🙂 tränar själv och försöker komma i den formen jag vill. Lever typ på keso, yoghurt och kvarg om man säger så 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar