Annons
Annons


MITT MÅL MED TRÄNINGEN


question-answer

Hej! jag har en fråga. Vad är ditt mål med träningen? Ser att du ofta kör ganska höga reps 12-15. Ger det slankare muskler? Själv tränar jag ofta på låga reps,Max 5, vissa övn 8 reps. Är ganska stel/bulligt musklig och skulle vilja bli slankare. Men de är så roligt att lyfta tungt och få reps. men alla säger att man ska lyfta tungt för att Få effekt. Men samtidigt vill jag inte se ut som en body fitness tjej.

Annons

SVAR: Hej Gabriella! Mitt mål är bara att hålla mig tillräckligt stark och frisk och träna det jag känner för just för dagen. För min egen skull har jag släppt på alla utseende mål då det bara stressar mig och nu ”underhållstränar” jag för att hålla mig just frisk och stark. Jag personligen tycker att jag växer mer när jag kör tungt och färre reps men det är så olika. Jag skulle rekommendera dig att sluta tänka på ditt utseende när det kommer till träning och köra på med det du tycker är roligt. Att se ut som en body fitness tjej kräver en enorm planering av både träning och kost så det behöver du inte vara orolig för 🙂 Kör på och ha kul, det är det allra viktigaste och var stolt över hur din kropp ser ut när du tränar och äter saker som du älskar! Det är det jag kallar för riktig hälsa! Massa kramar till dig <3

10 kommentarer till “MITT MÅL MED TRÄNINGEN”

 1. Hej Ida, när du ändå har ångan uppe så tänkte jag fråga dig en med haha! Jag har precis som hon i inlägget målet att bli slankare, men ändå synliga muskler. Jag springer 1.5 mil ca 3 dagar i veckan, tränar fotboll två dagar i veckan, cyklar fram och tillbaka från skolan (ca 8 km enkel väg) och rider 5-6 dagar i veckan och sen gymmar jag efter skolan om jag hinner med. Men jag tycker inte att det händer något? Om jag utesluter alla kolhydrater i maten, visst då rasar jag i vikt, men då har jag ingen uthållighet i min träning kvar. Har du några tips på hur man kan göra? 🙂

  1. Kände mig bara tvungen till att svara på detta… För att bygga muskler (vilket jag antar är målet) är vila så himla viktigt! Att som du träna över 11 gånger i veckan plus en himla massa vardagsmotion är inte bra varken för hälsan eller för muskeluppbyggnaden. Förstår om du tycker att det är kul att träna, men du borde verkligen försöka dra ner på det. Genom att träna så extremt ofta kommer du varken förbättra din hälsa eller bygga några muskler, så det är i princip helt i onödan. Ta hand om dig! <3

   1. Shit va roligt att ni svarar 😀
    Jag tycker dock att jag har prioriterat bort jätte mycket annat, och nu gör jag bara det jag tycker är kul(kanske inte att cykla men kan inte ta mig till skolan annars). Hur mycket ska man vila då? Det är ju typ det tråkigaste som finns 😉

    1. Jag tycker du borde ha minst 2 dagar/veckan med helt vila till att börja med. Vardagsmotion funkar men se till att äta ordentligt då 8km cykel kommer bränna mycket. Kramis

  2. Hej Stina! Min första tanke var också att du tränar alldeles för mycket och har för lite styrkepass och för mycket cardio. Jag skulle dra ner på cardion och satsa på mer tung styrka och se till att få i mig mycket protein och bra kolhydrater och fetter. Vila mer. Om det är svårt att vara still kan man ta mer lugnare promenader eller köra yogapass (där får du både avslappning, styrketräning och smidighet) kroppen behöver variation då den anpassar sig fort till det man gör. Skippa löpningen ett tag och kör styrka istället.

   Lycka till!

  3. Hej Stina! Wow vad mycket träning. Känner du dig pigg och glad? Det är inte så att du kan vara övertränad? Fungerar din mage som dedn ska? Har du balans i dina hormoner? Det är några frågor som jag skulle kolla upp först. Sedan skulle jag också skippa all den cardioträningen och hålla mig endast till styrketräning och gärna lite tyngre. Kramis

  4. Som andra redan sagt: byt löpning mot styrka! och ang kolhydrater så fattar jag exakt! jag har börjat köra lite extra kolisar måltiden innan träningspasset nu. Är passet på eftermiddagen kan du äta kolisar till lunch eller frukt någon timme innan passet, men frukosten behöver ju i så fall inte vara ljusa mackor direkt! Sen måste du komma ihåg att om du ligger på (för) stort kaloriunderskott så går det inge vidare att bygga muskler. ligga på underskott gör man ju om man äter för lite kalorier på en dag eller (som i ditt fall) förbränner massor under andra typ av pass än styrka. Alltså; du behöver inte tänka antingen eller med kolhydrater, ät dem innan träningen så att du har energi och byt typ två löprundor mot styrketräning! Lycka till!

 2. Jag tycker faktiskt det är lite nedvärderande att säga att man är rädd att se ut som en bodybuilder. INGEN RÅKAR SE UT SOM EN BODYBUILDER!! Som Ida säger så tar det många månader, ibland år, för att få en så trimmad och välbyggd kropp. Det är stenhård träning 6 dagar i veckan och strikt diet för att få ner fettprocenten som gäller och det kräver mycket planering, engagemang och prioriteringar, och man får offra väldigt mycket. Att någon är rädd för att lyfta tungt några dagar i veckan och rädda att de skall vakna upp som en bodybuilder är nästan skrattretande. Just sayin’

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar